• Publicerat 22 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Efter Tommy Naurins skada har Gif Sundsvall endast haft den unge talangen William Eskelinen som alternativ mellan stolparna. Men nu värvar Giffarna en riktig profil i Alireza Haghighi, som har cirka en miljon följare på Instagram.
”Externa finansiärer har möjliggjort denna värvning”, skriver man på sin Facebooksida.

Tommy Naurin kom till Gif Sundsvall inför säsongen 2010 och har i princip varit förstakeeper sedan dess. Men i september förra året skadade han sig och har inte kommit tillbaka än. Efter det har alltså William Eskelinen fått axla rollen som förstemålvakt.

Nu bekräftar man på sin hemsida att Alireza Haghighi ansluter till laget på ett korttidskontrakt. Alireza, som den gångna säsongen spelade i AFC Eskilstuna, har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren.

29-åringen har gjort 23 A-landskamper och spelade alla tre gruppspelsmatcherna i VM 2014 för Iran, där han är väldigt populär. Han har en väldigt stor följarskara från sitt hemland och har bland annat nästan en miljon följare på Instagram.

Värvningen har möjliggjorts tack vare externa finansiärer, vilket innebär att värvningen inte kostar klubben någonting. Externa finansiärer är något som Gif Sundsvall verkligen behöver om man ska kunna värva fler spelare.

På klubbens årsmöte framkom det nämligen att deras egna kapital uppgick till minus 6,3 miljoner vid årsskiftet, vilket hotar klubbens elitlicens.

ALBERT RIDSTRÖM