Foto: Bildbyrån

David Moberg Karlsson är ett av Norrköpings största namn sedan han värvades till klubben sommaren 2016. Nu jublar 24-åringen stort över konsekvensen av att de nya stjärnorna Simon Thern och Jordan Larsson landat i ”Peking”.
– Fansen har större förväntningar och det kommer vara fler på läktarna. Det blir roligare för oss och vi kommer att spela bättre, så det har blivit en positiv spiral av detta, utbrister Moberg Karlsson för FotbollDirekt.se.

Efter SM-guldet 2015 har IFK Norrköping slutat trea respektive sexa i allsvenskan. I och med att ”Peking” åkte ur Svenska cupens gruppspel i år blir det inget spel i Europa till sommaren, men det är inget som den offensiva nyckelspelaren David Moberg Karlsson hänger läpp för.

– Förra året var ett läroår. Vi spelade väldigt många matcher och vi hade inte truppen för det. Vi torskade mycket på grund av tuffare spelschema. Andra lag i serien med en större trupp hade kanske hanterat det bättre. Men som sagt, det var ett läroår för oss i fjol, men i år är vi inte med i Europa och då kan vi fokusera ännu mer på allsvenskan. Förhoppningsvis tar vi oss ut till ett nytt Europaäventyr och då vet vi hur det fungerar, att vi behöver en större trupp nästa gång. Nu kan vi dock verkligen trycka på allsvenskan denna säsong, konstaterar Moberg Karlsson för FotbollDirekt.se.

24-åringen kom till Norrköping sommaren 2016 från danska Nordsjälland. Dessförinnan gjorde han en kort sejour i skotska Kilmarnock och Sunderland, dit han värvades från IFK Göteborg sommaren 2013. Trots spel i flera länder gör yttern ingen hemlighet i att han vill ut igen.

– Klart att det suget finns, men man ska samtidigt göra det bra här. Det som jag landat i eftersom jag redan varit ute en gång är att jag inte stressar. Jag vill spela jävligt bra fotboll i IFK Norrköping, det är sant. Händer det, ja då kommer det också komma utländska klubbar och då säljer en allsvensk klubb, så ser näringskedjan ut. Jag vill spela bra fotboll här, men klart jag är sugen.

Två andra stora namn som testat vingarna utomlands är Simon Thern och Jordan Larsson. Duon värvades in till Norrköping i vintras från Heerenveen respektive NEC Nijmegen och Moberg Karlsson jublar stort över att de två stjärnorna nu spelar i Norrköping.

– Framförallt är det positivt på så sätt att fansen fått större förväntningar i år. Det kommer vara fler på läktarna i år och det blir roligare för oss. Vi kommer spela bättre om fler kollar på oss så det har blivit en positiv spiral av detta, säger Moberg Karlsson och fortsätter:

– Sedan ska man inte vara dum. Vi vet att de andra lagen också värvat ofantligt med spelare så att stå och säga att vi ska vinna guld tack vare två värvningar, då är man fel ute…

Är ni bättre nu än i fjol?

– Sett till namn kanske, men man måste också få ihop en helhet. Namn räcker inte, men vi ska visa prestationsmässigt att vi bättre i år!

Blir ni ett topplag?

– Svårt att säga så här efter försäsongen. Det är lite tröttare matcher, det är kallt, bollarna behandlas olika, det är inga fans på läktarna och det blir inte det här trycket när man inte spelar tävlingsmatcher, men absolut, vi ska vara med i vassen och lura.