Foto: Bildbyrån

Mindre än två veckor kvar till allsvensk premiär – först väntar ett landslagsuppehåll där både a-landslaget och ungdomslandslagen har matcher eller läger. FD tog en titt på alla trupper. Vi kan konstatera att mästarna Malmö FF dominerar – MFF levererar klart flest spelare till de olika landslagen. 

Sveriges a-landslag börjar uppladdningen inför sommarens VM-slutspel med träningsmatcher mot Chile och Rumänien.

Därutöver EM-kvalar U21-landslaget mot Turkiet och Cypern, medan P19-landslaget ska spela Elite Round för att kvala till EM (första matchen mot Ukraina imorgon). För P18-landslaget är det läger på Bosön för 66 uttagna spelare just nu (19-22 mars), medan P17 vann sin grupp i Elite Round förra veckan och är klara för sommarens EM-slutspel. P16/future team hade läger på Bosön nyligen (6-8 mars).

FD har tittat igenom alla trupper och spelarnas klubbtillhörigheter, och vi kan konstatera att Malmö FF levererar klart flest landslagsspelare av alla allsvenska klubbar. 18 spelare från U21-landslag och neråt. Därefter följer Brommapojkarna med tolv spelare.

Malmö är också den klubb som har spelare med på flest nivåer – samtliga utom a-landslaget. Och något som gör det hela än mer imponerande är att MFF utöver dessa 18 har ett antal spelare i ungdomslandslagen som är på lån i andra klubbar. Spelare som är på lån i en klubb är dock uppsatta som representanter för klubben som lånat dem. Såväl spelare som tagits ut i ursprungstrupper som de som kallats in efter återbud finns med.

Nästan samtliga allsvenska klubbar har spelarrepresentation någonstans – på a-landslagsnivå finns det bara en allsvensk spelare (Östersunds Ken Sema). Nykomlingen Dalkurd är den enda klubben utan spelare på svenska landslagssamlingar den här vändan.

Här nedan samtliga allsvenska klubbar:

1. Malmö FF (18 spelare)

Franz Brorsson, Mattias Svanberg, Carlos Strandberg (återbud) och Isak Ssewankambo* (U21). Mathias Nilsson, Hugo Andersson, Felix Konstandeliasz och Laorent Shabani (P19). Måns Ingvarson, Noel Hansson, Victor Larsson (återbud), Melker Nilsson, Pavle Vagic, (återbud) och Jakob Tånnander (P18). Amel Mujanic (P17). Samuel Burakowsky, Martins Egbe och Melker Widell (P16).

* Isak Ssewankambo blev i går klar för Malmö FF på lån från Molde. Han var dock fortfarande Moldespelare när truppen togs ut.

2. Brommapojkarna (12 spelare)

Ahmed Bonnah, Adam Grundström, Markos Issa och Gabriel Krstic (P18). Kristoffer Westerberg, Fredrik Hammar och Jack Lahne (P17). Paulos Abraham, Alper Demirol, Zeidane Inoussa, August Westerholm (återbud) och Daniel Svensson (P16).

3. AIK (10 spelare):

Oscar Linnér och Anton Salétros (U21). Samuel Brolin, Bilal Hussein, Gustaf Lagerbielke, Albin Mörfelt och Claus Emilio Royo (P18). Julian Larsson (P17). Josafat Mendes och Robin Tihi (P16).

4. Kalmar (9 spelare):

Herman Hallberg (inkallad efter återbud) (U21). Adrian Edqvist (P19). Johan Arvidsson (återbud), Edvin Crona, Nils Fröling, Carl Gustafsson och Malte Persson (P18). Victor Backman och Hampus Svensson (P17).

– IFK Göteborg (9 spelare):

Pontus Dahlberg (U21). Adil Titi (P19). Emil Holm, Jake Weisbrod och Måns Saebbö (P18). Samuel Ohlsson, Rasmus Wikström, Noah Alexandersson och Benjamin Nygren P17.

6. IFK Norrköping: (8 spelare):

Filip Dagerstål, Linus Wahlqvist, Eric Smith (återbud) och Jordan Larsson (U21). Gustav Lindström (återbud) och Carl Björk (återbud) (P18). Manasse Kusu (P17). Melker Green (P16).

– Elfsborg (8 spelare)

Tim Rönning (P19). Jesper Sandberg Hesselgren, Eduart Iljazi, Tim Stålheden, Johannes Vedin och Nattnael Zerai (inkallad efter återbud) (P18). Max Helge och Awil Hassan (P16).

– Hammarby (8 spelare)

Oscar Krusnell (P19). André Alsanati, Elias Durmaz, Olle Edlund och Kevin Jarrett (P18). Tim Hauzenberger, Mayckel Lahdo och Aimar Sher (P16).

9. Djurgården (7 spelare):

Felix Beijmo (inkallad efter återbud) och Jonathan Augustinsson (U21). Matteo Catenacci, Oscar Pettersson, Hampus Finndell (återbud) och Oliver Granberg (P18). Yonis Hakimyasin (P17).

10. Häcken (5 spelare):

Joel Andersson (U21). Adam Söndergaard (inkallad efter återbud), Kevin Yakob och Ali Youssef (P18). Kevin Ackermann (P17).

– Örebro (5 spelare):

Arvid Brorsson (P19). Simon Gustafsson, Martin Trinh (inkallad efter återbud) och Adam Bark (P18). Helmer Andersson (P17).

12. Gif Sundsvall (3 spelare):

Hugo Keller och Paya Pichkah (P18). Teodor Stenshagen (P17).

13. Östersund (2 spelare)

Ken Sema (A). Tesfaldet Tekie (lämnat återbud) (U21).

– Trelleborg (2 spelare)

Dennis Hadzikadunic (lån från Malmö FF) (U21), Samuel Fröjd (P19).

– Sirius (2 spelare):

Isak Bråholm (inkallad efter återbud) och Joel Bernhardsson (P18).