Foto: Bildbyrån

Han har uppgetts jagad av snart sagt halva Premier League – men nu förlänger Graham Potter med Östersund. Ett nytt fyraårskontrakt är klart för ÖFK:s succétränare.
– Man kan se det som ett bevis på hur bra jag trivs här. Det finns mycket jobb kvar att göra innan jag lämnar ÖFK, säger Potter till osdsport.se.

Från division 2 till allsvenskan, cupguld och Europa League-16-del mot Arsenal – på sex år. Graham Potters resa med Östersund är något alldeles extra.

Den internationella uppmärksamheten kring Potters namn har exploderat efter Europa League-succén med ÖFK och det konstaterades i höstas att han var den enda engelska tränaren kvar ute i Europaspelet. Så snart en Premier League-klubb sparkat sin tränare den här säsongen så har Potter dykt upp i spekulationerna om att ta över.

Nu kommer glädjebesked för ÖFK – Potter har förlängt. Ett fyraårskontrakt är klart:

– Jag har aldrig varit på väg härifrån. Det har aldrig funnits någon sanning i det som skrivits, men det är ju alltid spekulationer inom fotbollen, säger Potter till osdsport.se.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg är lycklig:

– Det här känns jättebra. För oss är det fantastiskt. Det här ger oss arbetsro inför framtiden med att bygga vidare på den riktning som vi vill. Dessutom är det roligt att kunna ge denna nyhet till våra fans eftersom vi vet att Graham inte bara är en duktig tränare utan också en väldigt populär person i hela Jämtland, säger Kindberg till osdsport.se.