• Publicerat 20 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg genrepar på lördag med derby mot antagonisten Örgryte och det verkar bli en publikfest.
– Vi hoppas på 13 000–15 000 åskådare, säger Linda Åkerberg, biljettansvarig hos IFK Göteborg, till GT.

För 15 år sedan kunde det vara 40 000 åskådare på derbyna mellan IFK Göteborg och Örgryte. Senast de möttes var 2009, men därefter har Öis inte spelat i allsvenskan.

På lördag möts dock lagen på nytt, detta i ett genrep inför seriepremiären. GT rapporterar att det i går förmiddags hade sålts cirka 9 300 biljetter och Blåvitt hoppas på en publikfest på Gamla Ullevi till helgen.

– Vi hoppas på 13 000–15 000 åskådare. Hoppas att det kan ta lite fart i mitten eller slutet av veckan, säger Linda Åkerberg, biljettansvarig hos IFK Göteborg, till GT.

Sju grader väntas på lördag i Göteborg. Hade det varit varmare hade det inte varit omöjligt att fylla hela Gamla Ullevi, trots att det bara är en träningsmatch. Det menar Åkerberg.

– Hade det varit 15 grader och sol hade det inte varit omöjligt med fullsatt, eller om vi hade haft lite extra framgångar i cupen.

Örgryte har tilldelats runt 5 000 biljetter, men än så länge är bara 1 500 sålda. Detta berättar Björn Nilsson, evenemangs- och serviceansvarig, för GT.

– Våra sektioner är långt från fyllda. Öisare köper tyvärr inte förköp, vilket ligger oss i fatet ibland. Men vi har goda förhoppningar om att det ska ta fart framåt mitten av veckan.