Foto: Bildbyrån

Kerim Mrabti har slagit två straffar i Djurgården. Ingen har resulterat i mål. Trots missen i derbysegern mot AIK i går vill stjärnan gärna slå nästa från elva meter igen.
– Om jag får chansen så absolut, det vill jag jättegärna göra, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se. 

Borta mot Elfsborg sommaren 2015 fick Djurgården straff. Kerim Mrabti slog den, men inte bättre än att Kevin Stuhr Ellegaard kunde rädda.

I går, två och ett halvt år senare, fick Mrabti på nytt chansen från straffpunkten när Rasmus Lindkvist tog bollen med handen efter halvtimmen spelad i cupsemin mot AIK. Precis som mot Elfsborg sköt Mrabti till höger, men denna gång var det Oscar Linnér som stod i vägen för ett mål.

Missen visade sig dock inte spela någon roll. Tino Kadewere gav Djurgården ledningen direkt i upptakten av den andra halvleken och 20 minuter senare fick Mrabti revansch när han från nära håll stötte in 2-0-målet.

– Fint mål. Jag tror det var Karlis (Jesper Karlström) som slog ett inlägg som Tino skarvade ner och jag fick en touch på den.

Men två straffar i Djurgården och båda missade?

– Ja, men jag har lagt några på träning också och de har suttit. Jag har samtidigt fortsatt att göra mål efter att jag missat så det är lite skitsamma nu, konstaterar Mrabti för FotbollDirekt.se.

LÄS: NU MYSER DJURGÅRDENS STORA HJÄLTE 

I fjol var det Magnus Eriksson och Othman El Kabir som slog Djurgårdens straffar. Även Kevin Walker har visat sig vass från elva meter. Nu är både Eriksson och El Kabir borta samtidigt som Walker inledde på bänken i derbyt. Var Mrabti är i lagets straffhierarki? Nja, det kan stjärnan inte riktigt svara på.

– Det är inte så att vi har utpekade straffskyttar utan det är snarare hur man känner sig inför matchen och även på plan. Jag kände mig väldigt het och var väldigt självsäker. Även efter straffen kändes det väldigt bra mentalt i skallen. Det var kul att göra mål sedan också, men absolut, det varierar med straffarna. Kevin har ju tagit några och innan var det Mange. Så länge man sätter straffarna får man vara kvar så jag får nog jobba mig tillbaka.

Men du vill slå nästa också?

– Om jag får chansen så absolut, det vill jag jättegärna göra, men det är coach som bestämmer.