• Publicerat 19 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Carlos Strandberg togs i tisdags ut till den 20-mannatrupp som ska ned till Turkiet och Cypern för att spela kvalmatcher till 2019 års U21-EM. I går skrev Svenska fotbollsförbundet på sin hemsida att MFF-anfallaren lämnat återbud. Men det är inte pga skada.
– Det är tillökning på gång i familjen, säger Daniel Andersson till Kvällsposten.

Det svenska U21-landslaget åker ned till Turkiet och Cypern, den 23-27 mars för att kvala till 2019 år U21-EM i Italien.
Malmö FF:s 21-åriga anfallare Carlos Strandberg togs då ut av förbundskapten Roland Nilsson. Carlos Strandberg har sett bra ut på försäsongen och har hittills gjort två mål i Svenska Cupen. I lördags avancerade man till final efter att ha vunnit med 0-1 mot Östersunds FK på bortaplan. Strandberg byttes i den andra halvleken.

Dagen efter lämnade han återbud till U21 men det är inte på grund av en skada.
Familjen väntar istället sitt andra barn, vilket är anledningen till återbudet.

MFF:s sportchef Daniel Andersson uttalar sig om Carlos status:
– Carlos är helt frisk och vi räknar att han är med i träning fullt ut så snart han känner sig redo.

Det svenska fotbollsförbundet skriver även att Östersunds mittfältare Tesfaldet Tekie och IFK Norrköpings Eric Smith har lämnat återbud. Ersättare för dessa tre spelare blir Felix Beijmo (Djurgårdens IF) Svante Ingelsson (Udinese) och Herman Hallberg (Kalmar FF).

Truppen:

Målvakter: Pontus Dahlberg, IFK Göteborg, Oscar Linnér, AIK.

Försvarare: Joel Andersson, Häcken, Jonathan Augustinsson, Djurgården, Franz Brorsson, Malmö FF, Filip Dagerstål, Norrköping, Dennis Hadzikadunic, Trelleborg, Linus Wahlqvist, Norrköping, Felix Beijmo, Djurgården.

Mittfältare/Anfallare: Joel Asoro, Sunderland, Gustav Engvall, Bristol, Alexander Isak, Dortmund, Anton Jönsson Salétros, AIK, Jordan Larsson, Norrköping, Jonathan Levi, Rosenborg, Erdal Rakip, Crystal Palace, Isak Ssewankambo, Molde, Mattias Svanberg, Malmö FF, Svante Ingelsson, Udinese, Herman Hallberg, Kalmar.

ALBERT RIDSTRÖM