Malmö FF har redan tagit in namnstarka nyförvärv på mittfältet, som Arnor Ingvi Traustason och Fouad Bachirou. Nu kommer ett mittfältsförvärv: MFF lånar svenske U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo från Molde.
– MFF är en stor klubb. Man har bra spelare och bra tryck på matcherna. Det känns som att hela staden älskar laget, säger Ssewankambo till MFF:s hemsida.

Malmö FF meddelar på sin hemsida att man tar in Isak Ssewankambo, 22, på lån från norska Molde. Ett lån fram till 20 juli och sedan finns en köpoption på mittfältaren, som har över 40 landskamper för Sverige på ungdomsnivå. Han är uttagen i senaste U21-landslagstruppen och kommer sedan ansluta till MFF.

Isak Ssewankambo kommer från Lärje/Angered, en klubb han lämnade som 16-åring för engelska storklubben Chelsea. Det var 2012. Två år senare skrev han på för holländska NAC Breda, där han gjorde Eredivisie-debut som 18-åring. Han flyttade 2015 vidare till Derby County, innan det året efter blev Molde. Där har Ssewankambo gjort 26 ligamatcher över två säsonger.

Nu blir det alltså Malmö FF, åtminstone fram till sommaren. MFF:s sportchef Daniel Andersson kommenterar värvningen:

– Han gick utomlands tidigt och har fått bra erfarenhet från spel i flera olika länder. Roland Nilsson har gett honom stort förtroende i U21-landslaget och där har han också gjort det väldigt bra, säger Andersson till MFF:s hemsida.

– Han är stark, snabb, taktiskt kunnig och har ett bra passningsspel. Det är en användbar spelare med stor potential som inte ännu blommat ut helt. Jag hoppas att han kan göra det hos oss, fortsätter sportchefen.

Isak Ssewankambo är glad att komma till MFF:

– MFF är en stor klubb. Man har bra spelare och bra tryck på matcherna. Det känns som att hela staden älskar laget. Det var smickrande att höra om intresset och jag hade inte svårt att bestämma mig, säger han till hemsidan.

– Jag är fysiskt stark och hoppas att kunna tillföra något i det fysiska spelet. Men också i passningsspelet. Jag vill hjälpa laget genom att göra det bra helt enkelt.