• Publicerat 19 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Oscar Lewicki missade semifinalen mot Östersund och det har rapporterats att Fouad Bachirou eventuellt kan tvingas till operation, men nu meddelar Malmö FF på sin hemsida att det inte är någon större fara med mittfältsduon.

I kvartsfinalen mot IFK Göteborg skadade sig tre MFF-spelare: Andreas Vindheim, Oscar Lewicki och Arnor Traustason. Medan den sistnämnde inte bara startade semifinalen mot Östersund i lördags, utan även avgjorde den, missade såväl norrmannen Vindheim som mittfältsdynamon Lewicki matchen uppe i Jämtland.

Vindheim blir borta från spel i två månader, men nu kommer lugnande besked gällande Lewicki.

– Vi stegrar det dag för dag. Vi planerar och räknar med att ha honom i träning nästa vecka, säger klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson till mff.se.

LÄS: STORA MFF-HYLLNINGEN 

Efter 1-0-segern mot Östersund rapporterades det att Fouad Bachirou gjort illa handen till den grad att det skrevs om att stjärnan eventuellt skulle tvingas till operation. Någon större fara med mittfältsstjärnan är det dock inte, meddelar Robertsson.

– Nu har vi gjort en röntgen och träffat en ortopedspecialist. Han (Bachirou) har en liten fraktur på ett mellanhandsben i vänster hand. Vi kommer att göra en konservativ behandlingsregim som betyder att han till en början kommer ha ett gips. I nästa skede skapar vi ett specialskydd. Planen är att få in honom i vanlig träning igen nästa vecka.