• Publicerat 18 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I kväll spelar Djurgården derby. Som en tidig present till fansen har klubben meddelat på sin hemsida att såväl Jonathan Augustinsson som Jesper Karlström skrivit på nya kontrakt. 

Klockan 18.15 i kväll sparkas cupsemin mellan AIK och Djurgården igång på Friends Arena. Då väntas såväl Jonathan Augustinsson som Jesper Karlström starta. Duon, som båda är fostrade i Brommapojkarna, har fått mycket speltid under försäsongen och i cupspelet.

Karlström, som kom till Djurgården 2015, satt på ett utgående kontrakt då det skulle löpa ut efter säsongen, men nu står det klart att han förlängt med ett år och har därmed avtal med Stockholmsklubben över 2019 års säsong.

– Det känns jättebra. Det har gått bättre och bättre för mig under hösten och sedan blev det en boost för mig att vara med på januariturnén. Nu har det fortsatt gå bra undre försäsongen så det här känns som det naturliga valet att fortsätta i Djurgården. Man vill ju helst inte lämna som Bosman så att man kan ge något tillbaka till föreningen om man skulle ta steget utomlands längre fram, säger 22-åringen till dif.se.

LÄS: AIK-FAVORITENS STORA ORD OM ÖZCAN MELKEMICHEL 

Ett år efter att Karlström värvades in till Djurgården från BP kom även Jonathan Augustinsson från samma klubb. Efter att under två års tid stått i skuggan av Elliot Käck ses nu 21-åringen som förstavalet till vänster i backlinjen och nu har han skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över 2021 års säsong.

– Det blir en långsiktig plan för mig och det känns grymt. Hela processen gick snabbt och jag var tydlig med att jag vill förlänga när jag fick förfrågan så det är jätteroligt, konstaterar han för klubbens hemsida.