• Publicerat 17 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Martin Mutumba är tillsammans med Mathias Ranégie Syrianskas två största namn då forna stjärnduon skrev på i veckan för division 1-klubben. Nu kommer en överraskande hyllning från Mutumba tillägnad Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.
– Jag tror att många i Rinkeby hejar på Djurgården bara för att Özcan är där. Han är kung, säger han till LT.

Två bomber i veckan. Först Martin Mutumba och sedan Mathias Ranégie. Syrianska har onekligen rustat ordentligt i division 1.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel har ett långt förflutet i Syrianska och Mutumba kommer nu med en jättehyllning till Özcan.

– Jag tror att många i Rinkeby hejar på Djurgården bara för att Özcan är där. Han är kung. Han kan göra vad han vill när han kommer till Rinkeby. En gång sade jag till honom när jag träffade honom – han visste inte vem jag var – att ”du har gjort mycket för svensk fotboll, du fattar inte hur stort det är för sådana som oss”. Nu har han blivit lite mer finklädd. När han kom fram var han lite mer som Martin Mutumba. Han skrek för att man skulle höra. Nu pratar han och alla förstår, säger forne AIK-stjärnan till LT.

LÄS: HÄFTIGA AVSKEDET FRÅN DJURGÅRDEN 

Sedan Mutumba lämnade AIK 2013 har han spelat i Turkiet, Iran, Brommapojkarna och Örgryte. 32-åringen verkar redan trivas i Södertälje.

– Det passar mig. Allt det där. Att folk blir galna på matcher. Att folk förlorar, blir sura och säger att de pissar på svensk fotboll, säger Mutumba och syftar på just Özcan Melkemichels klassiska intervju från 2011 när han lackade ur efter en kontroversiell förlust mot Helsingborg med sitt Syrianska.