• Publicerat 17 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö tog en tung 1-0-skalp borta mot Östersund och är i cupfinal. ÖFK missar därmed Europa. FD:s Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ÖSTERSUND – MALMÖ 0-1

Din bild av första halvlek?

– Östersund med något fler chanser. Saman Ghoddos piggast och var nära tre gånger att ge ÖFK ledningen. MFF stack upp och var inte på något sätt ofarliga. Ganska rättvist med 0-0 i paus.

Din bild av andra halvlek?

– Ghoddos nära direkt efter paus att ge ÖFK ledningen och kort därefter träffade Brwa Nouri insidan av stolpen. Matchen stod sedan och vägde och det kändes som att det hela skulle gå till förlängning, men med tio minuter kvar svarade MFF för en blixtsnabb kontring. Alexander Jeremejeff hittade ut till Arnor Traustason som elegant placerade in ledningsmålet. ÖFK inledde sedan en desperat kvitteringsjakt. Jamie Hopcutt och Alhaji Gero bytte av försvararna Douglas Bergqvist och Dennis Widgren. Ken Sema träffade ribban och Hopcutt med nick precis utanför. MFF med marginalerna på sin sida, men samtidigt typiskt ett mästarlag att vinna den här typen av matcher. På så sätt mästarklass att åka upp till Östersund och drabba samman med en av de största konkurrenterna, hålla nollan och vinna.

Vilka imponerade i Östersund?

– Känns nästan fånigt att säga Ken Sema och Saman Ghoddos, men det var verkligen stjärnduon som utmärkte sig mest i hemmalaget. Ghoddos med flera fina lägen och låg bakom mycket i offensiven, likaså Sema som var nära en favorit i repris i slutminuterna med en frispark i ribban. Han satte ju 2-2 mot MFF på frispark i höstas när lagen senast möttes på Jämtkraft Arena. Curtis Edwards och Hosam Aiesh bra för ÖFK också.

Vilka glänste lite extra i MFF?

– Jag tycker att Fouad Bachirou varit en av Malmös bästa spelare i varenda match som jag sett laget i år. Nu visade han sin gamla publik vilken fantastisk fotbollsspelare han (som om de inte redan visste det i och för sig…). Jag vill även plussa för Arnor Traustason som avgjorde matchen. Islänningen visade redan under sina år i Norrköping att han är en matchvinnare och åren utomlands i Rapid Wien och AEK Aten verkar knappast ha gjort honom till en sämre fotbollsspelare. Nej, i landslagsyttern ser MFF ut att ha gjort en mycket bra affär som kan visa sig guld värd för klubben i såväl inhemskt spel som ute i Europa den här säsongen. Mattias Svanberg, som ersatte Oscar Lewicki centralt på mitten, ska absolut få beröm för sin fina insats. Inte lätt att gå in på en ovan position mot ett lag som Östersund och göra det så pass bra!

Till sist: vad bör tilläggas från i kväll?

– Att Häcken spelar i Europa i sommar! Eftersom de slutade fyra i allsvenskan och såväl MFF, AIK som Djurgården redan är klart för Europa var sista hindret för Häcken att Östersund skulle gå och vinna hela cupen, men nu blir det alltså i stället Göteborgslaget som får den ”gratisplatsen”. Häckens sportchef Sonny Karlsson njuter garanterat nu!