Foto: Bildbyrån

Östersund tar emot Malmö i Svenska cupens semifinal under lördagen. Hemmalagets fixstjärna Saman Ghoddos minns fjolårets två möten som minst sagt var dramatiska.
– Det blev lite hektiskt. Tre utvisningar i första matchen. Det var verkligen ett krig, berättar Ghoddos för FotbollDirekt.se. 

I fjol vann Östersund Svenska cupen och tog sig därmed ut i Europa, där det blev stor succé och lilla ÖFK tog sig hela vägen till sextondelsfinal där Premier League-jätten Arsenal blev för svåra (totalt 4-2 till engelsmännen över två möten).

Nu är Östersund i Svenska cup-semi och under lördagen väntar Malmö på hemmaplan. I fjol vann MFF mot ÖFK på Swedbank Stadion med 2-1 efter att Erdal Rakip avgjort i 95:e minuten för sitt lag som då bara hade åtta utespelare kvar på banan.

– Tre utvisningar i första matchen. Det var verkligen ett krig. Alla gick in hundra procent, det blev många gula kort och mycket tjafs, minns Östersunds storstjärna Saman Ghoddos för FotbollDirekt.se.

Väl på Jämtkraft Arena i höstas kvitterade Ken Sema till 2-2 på stopptid och kort därefter fick Östersund straff, en straff som Malmös målvakt Johan Dahlin räddade. Bråk utbröt på nytt och det var lite ordkrig i medierna efteråt.

Att ÖFK nu på nytt tar emot MFF på hemmaplan är något som Ghoddos ser fram emot.

– Det ska bli en väldigt spännande match. Det är två formstarka lag som möts och det är tidigt inpå säsongen om man säger så. Det blev lite hektiskt förra året. Det kommer bli intressant.

LÄS: TACKAR MFF-FANSEN FÖR SUCCÉN 

I en intervju med Brwa Nouri i måndags berättade en rörd ÖFK-kapten om stoltheten i att jämföras med MFF.

– Malmö har 20 SM-guld och vi har spelat två säsonger i allsvenskan… Att vi kommit till den punkten att den frågan (vilket lag som är favorit i cupsemin) ens kommer på tal visar att vi gjort något väldigt bra. Det ska bli jättekul att möta dem. Malmö är Malmö och det är en enorm stolthet och glädje att vi ens nämns som en rival till MFF. Det är otroligt, utbrast Nouri för FotbollDirekt.se.

När Saman Ghoddos får höra vad hans lagkamrat sagt håller stjärnan med.

– Så klart är det här jättestort för oss. Sedan tror jag att det kommer bli en väldigt jämn match på lördag. Ingen är underdog, om man säger så.

I allsvenskan då, är MFF favoriter där? De har ju vunnit fyra SM-guld senaste fem åren. 

– Malmö kommer alltid vara favoriter, men de andra lagen har värvat jättebra. Så klart att det kan bli mer öppet i år. Vi kommer underifrån, men vill givetvis vara med och slåss i toppen.

På tal om Malmö sa du i en intervju med Sydsvenskan att du någon gång i framtiden vill spela för MFF?

– Det blev lite fel i texten, jag sa inte så. Jag sa att jag ville komma tillbaka till staden Malmö någon gång och bo där… Just nu känner jag inte att jag vill spela för någon annan allsvensk klubb i framtiden än Östersund. Jag tycker om det som Graham (Potter) och Daniel (Kindberg) håller på med.

I vintras tackade Östersund nej till ett bud på 50 miljoner kronor från Celta Vigo och i stället skrev Saman Ghoddos på ett nytt kontrakt med klubben. Redan till sommaren kan dock 24-åringen lämna.

– Målet är att flytta i sommar. Det är det bästa fönstret, men det är heller ingen stress. Det som händer, det händer.

Ghoddos valde i höstas att representera Irans landslag, inte det svenska. Bägge länderna är med i sommarens VM och chanserna är stora att anfallaren kommer med i truppen, även om han själv inte ser sig som given.

– Given och given, det är svårt att säga. Men jag har haft ett bra snack med tränaren. Han har ringt mig och vi har snackat. Jag måste så klart fortsätta prestera, men han vet att allsvenskan inte är någon dålig liga.