PÅ FD: Häcken visar intresse för Gustav Engvall

Gustav Engvall kan bli allsvensk igen. FotbollDirekt har tidigare avslöjat att Häcken är en av flera allsvenska klubbar, inklusive Djurgården, som visar intresse.
– Nej, du vet att jag aldrig bekräftar enskilda namn men vi är ute och hugger på forwardsnamn och har fått nej från vissa och väntar på svar ifrån andra, kommenterar Sonny Karlsson i dag Häckens anfallsjakt för FD.

Häcken har en forwardslinje som ligger i allsvensk toppklass och har överhuvudtaget en vinter som gett nye Andreas Alm en bra start.
Det är få allsvenska klubbar som kan visa upp lika mycket offensiv kvalité som göteborgarna med namn som Paulinho, Alhassan Kamara, Nasiru Mohammed, Viktor Lundberg och Mervan Celik.

Problemet är emellertid så långa skadeperioder som ligger bakom den förstnämnda duon och en osäkerhet om båda kommer att hålla.

Häcken har gjort gällande att ett nytt anfallsnamn ska hittas fram till den allsvenska premiären – och det är någonting man inte har släppt.
Enligt FotbollDirekts uppgifter finns alltså bland annat Gustav Engvalls namn som ett alternativ.
Engvall som likt i fjol i sista stund kan hamna som ett lån i allsvenskan igen. Med hans svåra läge i Bristol har hans agent nyligen öppnat för en sådan lösning – samt, jämte Djurgården, bekräftat intresse från flera allsvenska klubbar.

LÄS: HÄCKEN KAN GÖRA JÄTTEAFFÄR 

En av dessa är alltså, enligt FD:s källor, Häcken.
– Vi ska ha en forward till men du vet att jag aldrig bekräftar enskilda namn men vi är ute och hugger på forwardsnamn och har fått nej från vissa och väntar på svar ifrån andra, säger Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

– Ja, det kan vara nära med någon. Vi har ett antal namn som vi har analyserat och som vi hugger på. Mer säger jag inte, fortsätter Häckens sportchef.

Du kan annars enkelt dementera Engvalls namn?
– Nej, jag vill inte bygga spekulationer på det viset. Inte innan någonting är klart med någon. Då pratar jag om enskilda namn.

LÄS: DJURGÅRDEN OM ENGVALL 

Men samtidigt så vill Sonny Karlsson också bromsa.
Det är ingen speedad process som pågår just nu på Gothia Park i Göteborg.
Dels mår Kamara bra och det finns i nuläget inga signaler om att hans comeback är ostadig.
Det tillsammans med den variation som redan finns på offensivt vis lugnar ner.
– Ja, men vi sitter inte i sjön. Visst ska vi ha ett namn till och visst hugger vi på ett antal och har också fått nej från en del håll men det har också att göra med att vi har råd att vara restriktiva. Vi har ju råd att vara det. Det här har pågått i några veckor och det kan pågå ett tag till.

Men ni är i direkta samtal just med något av dessa namn och det kan vara nära en lösning?

– Ja, det finns och det kan vara nära. Vi har direkta kontakter och samtal just nu. Så är det förstås, avslutar Sonny Karlsson för FotbollDirekt.


Idag 22:46

JUST NU: MFF gör som AIK - flyger till Slovenien efter 11-0

Malmö FF vann första mötet mot Ballymena United med 7-0 och returen på Nordirland blev även den en munsbit för Uwe Röslers mannar. MFF vann med 4-0 efter ett mål och två assist från Romain Gall. Nu väntar slovenska Domzale i nästa runda d

Idag 22:30

Krossades av Häcken - här är Norrköpings nya EL-motståndare

Norrköping är vidare till Europa Leagues andra kvalrunda och ställs nu mot lettiska FK Liepaja - som i fjol enkelt slogs ut av Häcken. Efter totalt 4-1 mot irländska St. Patricks (seger i kväll med 2-1) är IFK Norrköping vidare till Europ

Idag 21:49

JUST NU: Norrköping vidare i Europa League

IFK Norrköping är klart för Europa Leagues andra kvalrunda, detta efter seger i kväll med 2-1 mot irländska St. Patricks (totalt 4-1). Jordan Larsson och Kalle Holmberg målskyttar på Östgötaporten i afton.  IFK Norrköping svarade för e

Idag 18:44

Djurgården pustar ut - beskedet i kväll

Malmö FF anmälde Haris Radetinac efter tacklingen på Arnor Traustason i söndags. Djurgårdsyttern slipper dock avstängning då disciplinnämnden avvisat anmälan. Detta rapporterar Sportbladet under torsdagskvällen. Det var i slutet av förs

Idag 17:51

Ropades ut som en av de bästa - MFF agerar med stjärnan

Carlos Strandberg har i år varit på lån från Malmö till Örebro. För FD ropade ÖSK:s manager Axel Kjäll ut anfallaren som en av seriens bästa och nu är det officiellt att Strandbergs lån förlängs säsongen ut. - Nu kan han fortsätta

Idag 16:37

Magnus Pehrsson förstärker från MFF

För ett drygt år sedan fick Magnus Pehrsson sparken från Malmö FF. Nu står det klart att Kalmars tränare lånar in mittfältaren Samuel Adrian från just MFF resten av säsongen. – Vi har en bra relation med Magnus och han känner till Samue

Idag 14:41

PÅ FD: Ansiktet utåt som allt kommer att kretsa kring för AIK

Det är en brasilianare som stack utomlands redan som 19-åring. I dag över 15 år senare så beskrivs Marcos Tavares som Maribors ansikte utåt och bakom flera gruppspel i Champions Leauge. Där det största namnet som nu väntar AIK. FotbollDi