PÅ FD: Häcken visar intresse för Gustav Engvall

Gustav Engvall kan bli allsvensk igen. FotbollDirekt har tidigare avslöjat att Häcken är en av flera allsvenska klubbar, inklusive Djurgården, som visar intresse.
– Nej, du vet att jag aldrig bekräftar enskilda namn men vi är ute och hugger på forwardsnamn och har fått nej från vissa och väntar på svar ifrån andra, kommenterar Sonny Karlsson i dag Häckens anfallsjakt för FD.

Häcken har en forwardslinje som ligger i allsvensk toppklass och har överhuvudtaget en vinter som gett nye Andreas Alm en bra start.
Det är få allsvenska klubbar som kan visa upp lika mycket offensiv kvalité som göteborgarna med namn som Paulinho, Alhassan Kamara, Nasiru Mohammed, Viktor Lundberg och Mervan Celik.

Problemet är emellertid så långa skadeperioder som ligger bakom den förstnämnda duon och en osäkerhet om båda kommer att hålla.

Häcken har gjort gällande att ett nytt anfallsnamn ska hittas fram till den allsvenska premiären – och det är någonting man inte har släppt.
Enligt FotbollDirekts uppgifter finns alltså bland annat Gustav Engvalls namn som ett alternativ.
Engvall som likt i fjol i sista stund kan hamna som ett lån i allsvenskan igen. Med hans svåra läge i Bristol har hans agent nyligen öppnat för en sådan lösning – samt, jämte Djurgården, bekräftat intresse från flera allsvenska klubbar.

LÄS: HÄCKEN KAN GÖRA JÄTTEAFFÄR 

En av dessa är alltså, enligt FD:s källor, Häcken.
– Vi ska ha en forward till men du vet att jag aldrig bekräftar enskilda namn men vi är ute och hugger på forwardsnamn och har fått nej från vissa och väntar på svar ifrån andra, säger Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

– Ja, det kan vara nära med någon. Vi har ett antal namn som vi har analyserat och som vi hugger på. Mer säger jag inte, fortsätter Häckens sportchef.

Du kan annars enkelt dementera Engvalls namn?
– Nej, jag vill inte bygga spekulationer på det viset. Inte innan någonting är klart med någon. Då pratar jag om enskilda namn.

LÄS: DJURGÅRDEN OM ENGVALL 

Men samtidigt så vill Sonny Karlsson också bromsa.
Det är ingen speedad process som pågår just nu på Gothia Park i Göteborg.
Dels mår Kamara bra och det finns i nuläget inga signaler om att hans comeback är ostadig.
Det tillsammans med den variation som redan finns på offensivt vis lugnar ner.
– Ja, men vi sitter inte i sjön. Visst ska vi ha ett namn till och visst hugger vi på ett antal och har också fått nej från en del håll men det har också att göra med att vi har råd att vara restriktiva. Vi har ju råd att vara det. Det här har pågått i några veckor och det kan pågå ett tag till.

Men ni är i direkta samtal just med något av dessa namn och det kan vara nära en lösning?

– Ja, det finns och det kan vara nära. Vi har direkta kontakter och samtal just nu. Så är det förstås, avslutar Sonny Karlsson för FotbollDirekt.


Idag 19:22

Forne Djurgården-stjärnan sadlar om - blir spelande tränare

Amadou Jawo lämnade Djurgården efter förra säsongen. Nu börjar anfallaren om som spelande tränare i division 3-klubben Brottby SK. - Det är en bra nivå att börja på och förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin, säger Jawo till Fotboll

Idag 15:15

Ingen Silva för AIK mot Häcken: "Underkroppsskada"

AIK hemma mot Häcken i morgon - då saknas Stefan Silva för Gnaget. Även Saku Ylätupa kan missa matchen. – Han är inte riktigt inne i full träning än, säger Rikard Norling till Sportbladet. AIK föll borta mot Örebro senast - i morgon

Idag 13:13

Smällen för Bajen - Kacaniklic missar MFF-mötet

Malmö FF på Stadion i morgon - då får Hammarby klara sig utan Alexander Kacaniklic. Mittfältaren är skadad och missar matchen. – Han kommer inte spela mot MFF, vi tog beslutet imorse, säger Stefan Billborn till Expressen. Hammarbys för

Idag 12:05

Höga Blåvittbetygen - fyra namn får sexor efter nya segern

BETYGEN FÖR BLÅVITT PÅ SVENSKA FANS EFTER HELSINGBORG IFK Göteborg tog en ny seger och kom snabbt tillbaka efter förlusten mot Djurgården. Detta mot ett HIF som slagit både Norrköping och Hammarby. Och det är en Blåvittseger som nu belöna

Idag 10:26

FD-ELVAN: De bästa spelarna i omgång 4

Efter varje omgång utser FotbollDirekts redaktion omgångens bästa elva: FD-elvan. Vilken formation den utgår från ändras beroende på vilka spelare som är de bästa spelarna. OMGÅNG 4: 3-5-2 Målvakt: Lukas Jonsson, IK Sirius (1)

Idag 07:06

Tibbling bänkad hela matchen när Hedlund glänste

Bröndby vände och vann borta mot Midtjylland med 2-1 i går. Simon Tibbling bänkad hela matchen medan lagkamraten Simon Hedlund prickade in kvitteringen. Simon Hedlund anslöt till Bröndby från Union Berlin i vintras och har gjort succé i D