Foto: Bildbyrån

Otäck skada i cupkvartsfinalen mellan AIK och Örebro i går – AIK:s Jesper Nyholms smalben gick av efter en tuff tackling från ÖSK:s Michael Omoh. I nästa vecka behandlar disciplinnämnden ärendet och Omoh lär bli avstängd under allsvenskans inledning:
– Jag vill inte föregå någonting. Men grova förseelser har tidigare lett till en påföljd med ett antal matchers avstängning, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till FotbollDirekt.se.

Det var hemska scener på Friends Arena i går. Knappa halvtimmen in i cupkvartsfinalen mellan AIK och Örebro så kom ÖSK:s Michael Omoh sent in i en situation mot AIK:s Jesper Nyholm och AIK-försvararens smalben gick av.
Nyholm fick bäras ut på bår med en förtvivlad Omoh vid sin sida. Örebro-mittfältaren var ytterst ångerfull när han pratade med media efter matchen. Men det blev rött kort direkt för Omoh, och händelsen är anmäld till disciplinnämnden.

– Det kommer en anmälan till oss från domaren, så är det alltid vid direkt rött kort, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till FotbollDirekt.se.

– Nu har anmälan inte kommit in än men det här hände ju så sent som i går kväll så det är inte så konstigt. Vi räknar med att kommer in under de närmaste dagarna.

AIK slog ÖSK med 2-0 och inget mer cupspel för närkingarna vilket innebär att allsvenska premiären är nästa tävlingsmatch. Därför är det inte klart med någon avstängning för Omoh i nuläget:

– Det blir vanligtvis en matchs avstängning automatiskt på direkt rött kort, men det är bara om det sker i samma tävling. Om det hade hänt i exempelvis en match i gruppspelet så hade han blivit avstängd direkt i påföljande match. Men nu är ju ÖSK utslagna ur cupen, så det finns ingen ytterligare match som han kan bli avstängd i.

Men disciplinnämnden kan komma att stänga av Omoh i fler matcher, och det kan påverka hans medverkan i den allsvenska inledningen:

– Nu är det ganska lång tid kvar till allsvensk premiär, så vi har god tid att behandla det här. Men det hindrar inte att vi ska behandla det med skyndsamhet. Vi ska kunna gå igenom det under sammanträde i början på nästa vecka.

– Konsekvenserna vill jag egentligen inte uttala mig om, jag vill inte föregå någonting. Men grova förseelser har tidigare lett till en påföljd med ett antal matchers avstängning. Sedan vad den här händelsen ger för påföljder, det vill jag inte uttala mig om.