• Publicerat 14 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

August Erlingmark flyttades upp från IFK Göteborgs juniorlag till A-laget så sent som i januari 2017 och fick då ett kontrakt som sträckte sig till detta årets slut. Men med cirka ett år kvar av kontraktet så står det nu klart att Blåvitt förlänger med den 19-årige mittfältaren.
– August är en av de mest spännande spelare vi lyft upp från akademin på många år, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida.

August Erlingmark är son till Magnus Erlingmark som själv har ca 280 spelade matcher i den blåvita tröjan. Erlingmark jr kom till klubbens juniorlag som 17-åring från moderklubben Sävedalens IF.

Nu är det klart med nytt kontrakt, till och med 2021.

– Det känns givetvis grymt bra. Dels för att det skapar en trygghet för egen del, men i första hand för att det är här jag vill vara och fortsätta att utvecklas, säger Erlingmark till Blåvitts hemsida.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren uttalar sig om förlängningen för klubbens hemsida:

– August är en av de mest spännande spelare vi lyft upp från akademin på många år. Med det driv och den ambition som finns ska det bli oerhört spännande att följa honom framöver.

August Erlingmark debuterade för Blåvitts A-lag i en träningsmatch mot Sarpsborg förra vintern. Under debutåret så spelade han 19 matcher i allsvenskan, varav 10 från start, vilket han gjorde 3 mål på.

Han startade så sent som i söndagens kvartsfinal i svenska cupen, när Malmö FF vann med 1-0 hemma på Malmö IP. Han har även hoppat in två gånger i cupens gruppspel.

Albert Ridström