Foto: Bildbyrån

Sveriges P19-landslag spelar om en plats i sommaren EM-slutspel – nu är truppen uttagen, och ett spännande namn finns med: Valencia-aktuell Kalle Björklund, son till Hammarbytränaren och VM 94-hjälten Joachim. 

Sveriges P19-landslag (spelare födda 1999 och senare) spelar Elite Round i Rumänien 18-28 mars. Förbundskapten Tomas Turesson har tagit ut en trupp till gruppspelet, där Sverige möter värdnationen Rumänien samt även Serbien och Ukraina.

Flera allsvenska klubbar bidrar med spelare, där Malmö FF har flest namn med: Fyra spelare (fem om man räknar in Teddy Bergqvist som är utlånad från MFF till Varberg).

Sex spelare har utländska klubbadresser, bland dem finns ett intressant namn i Kalle Björklund från C.F Torre Levante i spanska fjärdedivisionen. Pappa Joachim Björklund behöver knappast någon närmare presentation – 79 a-landskamper, VM-brons 1994 och spel i bland andra Rangers, Sunderland och Valencia. Numera assisterande tränare i Hammarby.

Helt nyligen kom uppgifter i Spanien om att Valencia nu vill värva sonen Kalle, som tidigare spelat i klubbens akademilag. Kalle Björklund har tidigare också tränat med IFK Göteborg.

Sverige möter Ukraina 21 mars, Rumänien 24 mars och Serbien 27 mars. Endast gruppvinnaren går till EM-slutspelet, som i år spelas i Finland (16-29 juli).

Svenska truppen: 

Målvakter: Mathias Nilsson (Malmö FF), Tim Rönning (IF Elfsborg).

Försvarare: Anel Ahmedhodzic (Nottingham Forest), Hugo Andersson (Malmö FF), Kalle Björklund (C.F Torre Levante), Arvid Brorsson (Örebro SK), Joseph Colley (Chelsea), Victor Fors (IK Frej), Oscar Krusnell (Hammarby).

Mittfältare/anfallare: Teddy Bergqvist (Varberg, lån från Malmö FF), Nermin Karic (Genoa), Lukas Browning Lagerfeldt (Twente), Adrian Edqvist (Kalmar FF), Felix Konstandeliasz (Malmö FF), Laorent Shabani (Malmö FF), Dejan Kulusevski (Atalanta), Gabriel Gudmundsson (Halmstads BK), Jonathan Svedberg (Halmstads BK), Simon Marklund (Åtvidaberg), Adil Titi (IFK Göteborg).