• Publicerat 13 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Otäcka scener på Friends Arena i kväll när Jesper Nyholms ben sparkades av. Den som orsakade den otäcka skadan, Michael Omoh, är bedrövad.
– Efter träningen i morgon ska jag åka tillbaka till Stockholm för att hälsa på Jesper på sjukhuset, säger ÖSK-spelaren enligt Sportbladet.

Tv-bilderna var otäcka att se. Efter halvtimmen spelad mellan AIK och Örebro i Svenska cupen-kvartsfinalen på Friends Arena kom Michael Omoh in sent i en duell med Jesper Nyholm.

AIK-backens ben sparkades av och det var minst sagt otäcka tv-bilder som visades. Nere på planen såg AIK-spelarna förtvivlade ut, men även Michael Omoh blev mycket känslostyrd. Anfallaren fick syna det röda kortet, men det såg ut att spela mindre roll.

Omoh stod hela tiden vid Nyholms sida innan han tvingades lämna banan efter sitt röda kort. När han mötte media efteråt i den mixade zonen var nigerianen bedrövad.

 – Jag mår väldigt, väldigt dåligt. Jesper är min vän, även utanför planen. Det känns jobbigt. Jag bröt hans fot. Det är en 50-50-boll och jag kom in sent. Det var inte meningen att skada honom, jag skulle aldrig göra något sådan avsiktligt mot någon annan. Det är tyvärr sånt som händer. Jag mår inte bra just nu, säger Omoh enligt Sportbladet och berättar att han satt ensam i omklädningsrummet efter utvisningen i den 30:e minuten.

– Jag kunde inte se matchen. Om jag bara hade fått gult kort så hade jag nog bytt ut mig själv. Jag var helt borta efter den situationen, när jag såg att hans fot var bruten. Jag hade inte kunnat spela vidare.

Jesper Nyholm åkte direkt i ambulans från Friends Arena. AIK-spelarna berättade i mixade zonen efteråt att de kommer besöka sin medspelare, men även Omoh kommer åka till sjukhuset.

– Om det hade varit möjligt att följa med honom till sjukhuset hade jag gjort det. Efter träningen i morgon ska jag åka tillbaka till Stockholm för att hälsa på Jesper på sjukhuset.

AIK vann matchen med 2-0 och möter Djurgården i semifinal på söndag.