Foto: Bildbyrån

Jonathan Augustinsson har spelat till sig en ordinarie tröja i Djurgården. Nu har vänsterbacken tagits ut i U21-landslaget.
– Han har startat i princip varje match och får därför chansen nu, säger förbundskapten Roland Nilsson till svenskfotboll.se. 

I två års tid var Jonathan Augustinsson backup till Elliot Käck på vänsterbacksplatsen i Djurgården. Men Käck borta ur bilden har 21-åringen tagit chansen och gjort ett starkt cupspel där han startat samtliga fyra matcher för Blåränderna som har 9-0 i målskillnad inför semifinalen mot AIK/Örebro på söndag.

Nu belönas Augustinsson som tagits ut i U21-landslaget. Därmed går han i brorsan Ludwig Augustinssons fotspår.

– Jonathan Augustinsson var med och konkurrerade förra året, men föll bort då på grund av för lite speltid. Nu har han startat i princip varje match och får därför chansen nu, säger förbundskaptenen Roland Nilsson till svenskfotboll.se.

LÄS: HÄRLIGA TILLVARON EFTER DJURGÅRDEN 

Totalt har Nilsson tagit ut fyra debutanter till matcherna mot Turkiet och Cypern i EM-kvalet och det är Dennis Hadzikadunic (utlånad från Malmö till Trelleborg), Jonathan Levi (Rosenborg), Tesfaldet Tekie (utlånad från Gent till Östersund) och så Djurgårdens Jonathan Augustinsson.

Hela truppen:

Pontus Dahlberg (IFK Göteborg), Oscar Linnér (AIK)

Joel Andersson (BK Häcken), Jonathan Augustinsson (Djurgårdens IF), Franz Brorsson (Malmö FF), Filip Dagerstål (IFK Norrköping), Dennis Hadzikadunic (Malmö FF/Trelleborgs FF), Eric Smith (IFK Norrköping), Linus Wahlqvist (IFK Norrköping)

Joel Asoro (Sunderland), Gustav Engvall (Bristol City), Alexander Isak (Borussia Dortmund), Anton Salétros (AIK), Jordan Larsson (IFK Norrköping), Jonathan Levi (Rosenborg), Erdal Rakip (Benfica/Crystal Palace), Isak Ssewankambo (Molde), Carlos Strandberg (Malmö FF), Mattias Svanberg (Malmö FF), Tesfaldet Tekie (Gent/Östersunds FK).