• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården tog sig till semifinal i svenska cupen, IFK Norrköping utslagna efter gruppspel. Det avspeglade sig i lagens startelvor när de möttes i U21-premiären på Tele2 Arena i dag. Reservbetonade Djurgården föll med hela 5-1 mot ett toppat ”Peking”. 

Det är nya förutsättningar i U21-allsvenskan i år – dels har serieformatet förändrats, med ett seriespel under våren och ett under hösten (enkelserier). Efter våren går de bästa lagen i norra och södra serien vidare till två nya enkelserier (norra och södra), där vinnarna till sist möts i final.

En annan ändring är att det inte längre finns någon åldersbegränsning. Tidigare har max fem överåriga spelare (sex om målvakten är överårig) tillåtits. Nu är åldersbegränsningen borta, och det är upp till klubbarna själva att ansvara för att yngre spelare får speltid.

Svenska cupen är i full gång, och Djurgården är klart för semifinal efter seger mot Häcken i kvarten i går. Därför en ganska reservbetonad startelva när man mötte IFK Norrköping i U21-premiären i dag. Medan Norrköping, som åkte ur i cupens gruppspel, gick för fullt. En mycket stark elva från Peking-håll.

I går när Brommapojkarna mötte Hammarby i U21-premiär så såg vi något liknande, där Bajen startade med flera ordinarie allsvenska spelare.

Matchstart klockan 14 på Tele2 Arena, här är startelvorna:

Djurgården: Tommi Vaiho – Johan Andersson, Niklas Gunnarsson, Marcus Danielsson, Matteo Catenacci – Edward Chilufya, Hampus Finndell, Oliver Granberg, Cameron Streete – Julian Kristoffersen, Oscar Pettersson.

Bänken: Oscar Jonsson, Daniel Johnson, Johan Björck, Rei Schollin.

Norrköping: Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Filip Dagerstål, Johannes Vall – Alfons Sampsted, Arnór Sigurdsson, Daniel Sjölund, Gudmundur Thórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Jordan Larsson.

Bänken: Simon Skrabb, Linus Wahlqvist, Simon Thern, Henrik Castegren, Pontus Almqvist, Alexander Jakobsen, Ian Smith.

Norrköping fick en pangstart på Tele2 Arena. I den nionde minuten spelade sig gästerna förbi Dif-försvaret med ett fint kombinationsspel och Arnor Sigurdsson placerade behärskat in ledningsmålet.

Bara minuterna senare kom även 2-0 för Norrköping. En snygg lobbpassning ställde Dif-försvaret, Niklas Gunnarsson lite tam i närkampen i andraläget och bollen forcerades in i mål från nära hål genom Kalle Holmberg. Klasskillnad. Norrköping gav inte Djurgården en chans i inledningen.

I den 23:e minuten reducerade dock Djurgården och det var ett mycket vackert mål. Nya högerbacken Johan Andersson, inhämtad från Sirius, visade vilken potential han har då han i en och samma löpning sprintade sig förbi tre Norrköpingsspelare och slog sedan ett hårt inspel till Julian Kristoffersen som stötte in reduceringen från nära håll. Mycket fint förarbete av Johan Andersson.

I den 29:e minuten tvingades Djurgården till ett tidigt byte när vänsterbacken Matteo Catenacci, som tränat med laget sedan januari, skadade sig och fick bandage lindat runt benet. In i stället med Daniel Johnsson.

Värre skulle det bli för Djurgården. Minuten därpå gjorde IFK Norrköping 3-1, och det genom David Moberg Karlsson som vek in i banan från höger och placerade in bollen vid första stolpen.

Under halvtidsvilan intervjuades Djurgårdens U21-tränare Hugo Berggren av DIFTV och han konstaterade då följande om den minst sagt tuffa starten.

– Lite synd för det var två riktiga skitmål. Siffrorna är lite större än vad de borde vara. Visst, de har mycket boll och så, men det är två riktigt slarviga mål som vi bjuder på, sa Berggren och fortsätte:

– Vi möter startelvan i ett allsvenskt topplag så det är självklart ett bra lag som vi möter.

Byte i paus av Norrköping. In med Simon Skrabb, ut med David Moberg Karlsson.

I den 49:e minuten kom 4-1 till Norrköping. Fint förarbete av Daniel Sjölund och snyggt avslut av Jordan Larsson.

I den 65:e minuten kom även 5-1, även denna gång genom Jordan Larsson som placerade in bollen efter inspel från höger.

Djurgården träffade sedan stolpen genom Daniel Johnsson, men annars var det Norrköping för hela slanten och gästerna vann komfortabelt med 5-1.