Foto: Bildbyrån

Sveriges P17-landslag spelar just nu Elite Round i Kroatien – efter kryss i premiären mot hemmanationen så tog Sverige i dag en tung skalp när man slog Belgien. AIK:s anfallstalang Julian Larsson avgjorde med matchens enda mål.

Sveriges P17-landslag för spelare födda 2001 och senare kvalar just nu till sommarens EM-slutspel i England. Sverige öppnade med 0-0 mot värdnationen Kroatien och i dag vid lunchtid väntade Belgien i gruppspelets andra match.

Det slutade med svensk seger, 1-0. Målet gjordes av AIK:s Julian Larsson (bilden) i den 67:e minuten. Framspelningen kom från IFK Göteborgs Rasmus Wikström. Larsson kom in som inhoppare i 59:e minuten för BP:s jättetalang Jack Lahne.

Nu väntar avslutning mot Cypern nu på torsdag. Sverige leder just nu sin grupp, där Kroatien och Cypern möts senare i eftermiddag.

Elite Round spelas i åtta grupper, där samtliga gruppvinnare samt de sju bästa tvåorna går till EM-slutspel i England i sommar.

Sveriges startelva mot Belgien:

Simon Andersson (Halmstads BK) – Rasmus Wikström (IFK Göteborg), Hampus Svensson (Kalmar FF), Helmer Andersson (Örebro SK), Samuel Ohlsson (IFK Göteborg) – Benjamin Nygren (IFK Göteborg), Kevin Ackermann (BK Häcken), Manasse Kusu (IFK Norrköping) 15 Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo (BKV Norrtälje, ut 72) – 9 Alex Timossi Andersson (Helsingborgs IF, ut 80), Jack Lahne (Brommapojkarna, ut 59)

Inhoppare: Julian Larsson (AIK, in 59), Amel Mujanic (Malmö FF, in 72), Viktor Backman (Kalmar FF, in 80)