Foto: Bildbyrån

Östersund och Malmö drabbar samman i Svenska cupens semifinal. Det snackas upp som ett gigantmöte mellan Europa League-sensationen och senaste årens stora dominant i allsvenskan, något ÖFK-kaptenen Brwa Nouri ryser av.
– Det är en enorm stolthet och glädje att vi ens nämns som en rival till MFF. Det är otroligt, utbrister Nouri för FotbollDirekt.se. 

Efter att Malmö FF slagit ut IFK Göteborg i lördags med 1-0 och Östersund i går besegrat Gais med samma siffror stundar nu ett gigantmöte på Jämtkraft Arena mellan Europa League-sensationen Östersund och mesta mästarna Malmö FF i Svenska cupens semifinal till helgen.

Att mötet beskrivs som ett gigantmöte är något som Östersunds lagkapten Brwa Nouri har svårt att ta in.

– Som du säger, att det nämns som ett gigantmöte är för oss otroligt. Jag vet inte hur de andra i laget känner, men för mig är det jättespännande och otroligt inspirerande. Det här säger ganska mycket. Jag tror att vi har en ganska bra chans mot MFF. Det ska ju inte gå egentligen med tanke på deras resurser och historik, konstaterar Nouri för FotbollDirekt.se.

Ser ni er som favoriter mot MFF i och med att ni spelar på hemmaplan?

– Malmö har 20 SM-guld och vi har spelat två säsonger i allsvenskan… Att vi kommit till den punkten att den frågan ens kommer på tal visar att vi gjort något väldigt bra. Det ska bli jättekul att möta dem. Malmö är Malmö och det är en enorm stolthet och glädje att vi ens nämns som en rival till MFF. Det är otroligt!

LÄS: NAMNET SOM IMPONERADE MEST FÖR ÖFK 

Matcherna mellan Östersund och Malmö i fjol var minst sagt dramatiska. I maj möttes lagen på Swedbank Stadion. Trots nio man lyckades MFF göra 2-1 i 95:e minuten.

– Det var riktigt knas! Jag träffade stolpen i 92:a minuten så det var jättejobbigt att de fick sitt mål. Det var lite stolpe ut för oss den perioden. Både mot MFF, Elfsborg och Göteborg släppte vi in mål i slutsekunderna, berättar Nouri.

På tal om dramatik, i höstas mot MFF kvitterade Ken Sema på stopptid till 2-2 – och kort därefter bommade Jamie Hopcutt straff…

– Precis. Jag ska inte säga… eller jo fan, det ska jag. Vi var ganska dominanta den matchen och försökte pressa ner dem. Men du vet, Malmö är starka. Vi fick in 2-2 och sedan chans till 3-2. Jag var utbytt så jag kunde inte lägga den, men det var bara otur. Det är sådant som händer.

Din parhäst på mittfältet Fouad Bachirou har lämnat för just Malmö. Tycker du ändå att ni är bättre nu än i fjol?

– Jag tycker att vi för varje år blir bättre och bättre. Nu har vi fått en fördel inför den här säsongen i och med att vi spelade Europamatcher redan i februari och jag tycker att vi sett bra ut i varje match i år bortsett från första 25 minuterna hemma mot Arsenal. Visst, vi förlorade Fouad, men vi har fått behålla stommen och som sagt, vi blir bara bättre och bättre!