Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Djurgården är vidare till semifinal i Svenska cupen och antingen blir ett derby mot AIK på Friends Arena eller borta mot Örebro. För Djurgårdens Jonas Olsson och Jesper Karlström är valet självklart.
– Det skulle vara grymt att möta AIK och vinna en sådan match, säger Karlström till FotbollDirekt.se. 

Under söndagskvällen blev det klart att Östersund och Malmö drabbar samman i ena semifinalen i Svenska cupen. Ett gigantmöte som Brwa Nouri tidigare under måndagen hyste stora känslor för i en intervju med FotbollDirekt. 

Nu kan det mycket väl bli en jättematch även i andra semin. Djurgården besegrade Häcken med 1-0 på Tele2 Arena och vinner AIK mot Örebro under tisdagskvällen, ja då väntar ett hett Stockholmsderby på Friends Arena.

När Jesper Karlström får frågan vilket lag han vill möta är mittfältaren säker i sitt svar.

– Klart vi vill ha derby. Fotbollsmässigt är det ju bättre med Örebro för AIK är ett bättre lag, men man vill ju spela de stora matcherna. Det skulle vara grymt att möta AIK och vinna en sådan match, säger Karlström till FotbollDirekt.se.

Att ni redan är klara för Europa, gör det också att ni känner att ni hellre vill möta AIK än om ni verkligen var tvungna att vinna cupen?

– Jag förstår vad du menar. Vi har vårt Europaspel som väntar så det är inget som vi behöver tänka på, men alla spelare vill vinna titlar och det här är en jättemöjlighet för oss. Jag vet inte hur många det är som har vunnit något i karriären så det hade varit otroligt.

Även Jonas Olsson är inne på att AIK vore roligare än ÖSK.

– Det spelar inte så stor roll för vi är svårslagna oavsett, men AIK helst kanske. Då kan ni prata om derbyspöket haha, men derby hade varit kul, säger Olsson till FotbollDirekt.se.