Enligt turkiska medieuppgifter är Hammarbys förre kultspelare Erkan Zengin, 32, klar för en comeback i klubben. FD:s expert Magnus Österberg tycker att det är precis vad Bajen behöver. En stjärna med karaktär och på en position där det saknas spets. 
– Hans attityd och sätt att vara på skulle tillföra något som inte finns i dagens lag, säger han. 

Nyligen bröt den förre landslagsmannen sitt kontrakt med turkiska Eskisehirspor, och för ett par dagar sedan twittrade han kryptiskt: ”Next stop Stockholm”.

 

Nu på måndagen kommer uppgifter från Turkiet som gör gällande att Zengin ska vara klar för Hammarby. Ett nyförvärv, som om det blir av, skulle vara klockrent för Bajen – anser FD:s expert Magnus Österberg.

– Det är någonstans en av de få hammarbyarna som kan bli hemvändare. Han hade en lyckad sista tid i klubben och har gjort relativt mycket för Bajen trots att han hållit sig i Turkiet i många års tid. Hans personlighet skulle tillföra mycket och det skulle förvåna mig om han fotbollsmässigt inte skulle höja laget direkt. Han har varit med i landslaget och länge spelat på en ansedd nivå i Turkiet, säger Magnus Österberg.

Hammarby imponerade inte i svenska cupen och behöver, enligt Österberg, stärka upp sin offensiv för att kunna hota de bättre lagen i serien.

– Offensiven har inte sett sylvass ut och ytterpositionen är en position de behöver hålla ögonen på. Om en möjlighet som denna dyker upp och är ekonomisk försvarbar så är Zengin självklart ett namn som Jesper Jansson bör prata med.

Hur skulle Billborn kunna använda honom i laget? 

– Det beror lite på hur han tänkt ställa upp laget. Nu har de främst spelat med en renodlad anfallare och två yttrar. Det är väl främst som ytter eller möjligtvis i en släpande anfallsroll jag ser honom. Men det är ju främst på kanten det behövs mer kvalitet just nu.

Zengin spelade i Hammarby mellan 2004-2009 innan han lämnade för Besiktas. Nu kan han alltså vara på väg hem igen.

– Signalerna har varit att han flyttar hem och jag har svårt att se honom i en annan Stockholmsklubb eller att han skulle varva ned. Bajen har en boll på straffpunkten nu som de förhoppningsvis kan slå in. Sedan handlar det självklart om att ekonomin måste klara av det. Men att de ska göra sitt yttersta försök är det inget snack om, säger Österberg.