Foto: Bildbyrån

Gais skakade om Östersund. I dag pratar Gais om Bosko Orovic mentala träning. Jämte kommer erkännande från flera Östersundsstjärnor.
– Det är svårt att samla tankarna. Vi är givetvis besvikna över resultatet, säger Jules Barny.

Det är inte IFK Göteborg och Häcken som får största rubrikerna just nu i Göteborg.
Gais har gjort resultat som slagit igenom mediabruset i vinter och med kvartsfinalen i Svenska cupen så har göteborgarna på allvar fått rubriker.
Och så ovanpå det en stormatch mot Östersund.
Nu blev det förlust med Gais har ändå likväl gjort sin bästa match på många, många år. Först några minuter före slutet förloras matchen – det mot ett motstånd som nyligen hyllats mot självaste Arsenal.

– Vi möter Sveriges bästa lag och faller med flaggan i topp, säger mittfältaren Junes Barny till GT.
– Det är svårt att samla tankarna. Vi är givetvis besvikna över resultatet, men vi har kört i två månader, Östersund har kört konsekvent i tre-fyra år. Vi är bara i början av vår resa, fortsätter mittfältaren och hyllar tränare Orovic:

 

– Framför allt det mentala, att vi vågar tro på vår spelidé och att vi är bra fotbollsspelare. Mycket har förändrats. Vi har många bollskickliga spelare, men det hårda jobbet krävs också och det har vi visat i cupen.

Värdet av det Gais gjorde mot regerande cupmästarna förstärks nu även av Östersundsspelarna själva. Tom Pettersson är en som generöst och ödmjukt medger att man var pressade och använder starka ord för att beskriva vad han tror är en klubb på stark frammarsch:

– Jag hade sett Gais lite i gruppspelet och de spelar jävligt bra fotboll och har fått bra resultat också. Så vi visste att de skulle vara bra och det visade de i dag.