• Publicerat 12 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården är klart för semifinal i Svenska cupen, detta efter att ha besegrat Häcken med 1-0 på Tele2 Arena. Målet gjordes av Tino Kadewere med tio minuter kvar att spela. I semifinalen väntar antingen AIK eller Örebro. 

Djurgården gick rent i Svenska cupens gruppspel med tre raka segrar och målskillnaden 8-0.

Nu väntade Häcken i kvartsfinal, ett Häcken som kammade hem sju poäng i sin grupp och som har sanslösa 20-1 i målskillnad på sina totalt sju matcher under 2018.

I Djurgården fick nyförvärven Jonathan Ring och Fredrik Ulvestad chansen från start för första gången. Haris Radetinac och Aliou Badji saknades på grund av sjukdom.

Avspark på Tele2 Arena 19.00.

Redan i den tredje minuten var det nära ledning för gästerna när Pualinho vek in från vänster och sköt ett lurigt skott, men bollen tätt utanför Isakssons vänstra stolpe.

Nytt farligt läge för Häcken i den tionde minuten, men Kamara fri med Isaksson nickade utanför. Ingen bra start av Djurgården.

Första heta chansen för Djurgården i den 18:e minuten, men Mrabtis nick utanför.

Bättre Djurgården nu. Ulvestad snett inåt bakåt till Tino som nöp till direkt, men uppoffrande täckning av Häckenspelare och Abrahamsson med räddning.

Monsterskott av Joel Andersson i den 41 minuten. Ett klassiskt vobblande ”Ronaldo-skott”. Jätteräddning av Isaksson uppe i krysset.

Mållöst i paus på Tele2 Arena.

Häcken bättre efter halvtidsvilan. Djurgården tillbakapressade och imponerar inte alls i cupkvarten.

Irandust med rackarrökare i 67:e minuten. Stolpträff för Häcken!

Första bytet i 69:e minuten. Djurgårdens Jonathan Ring ut, Edward Chilufya.

Häckens första byte i 72:a minuten. Ut med Kamara, in med Karl Bohm.

I den 79:e minuten kom det förlösande målet i matchen och det var Djurgården som gjorde det. Kerim Mrabti rättvänd vrickade fram bollen till Tino Kadewere som fri med Abrahamsson placerade in bollen i bortre burgaveln. Bra tryck på hemmapubliken nu!

6 697 åskådare på plats på Tele2 i dag.

Dubbelbyte för Häcken i 84:e minuten. In med Mervan Celik och Viktor Lundberg, ut med Paulinho och Irandust.

Minuten senare byte i Djurgården. In med Niklas Gunnarsson, ut med Felix Beijmo.

1-0-skytten Kadewere ut i 91:a minuten. In i stället med 17-åriga mittfältaren Hampus Finndell.

Djurgården redde ut stormen och höll sin 1-0-ledning till sista spark. I och med segern är ”Blåränderna” klart för semifinal där vinnaren i morgondagens match mellan AIK och Örebro väntar.

Djurgårdens startelva: Isaksson – Beijmo, Une Larsson, Olsson, Augustinsson – Ring, Karlström, Ulvestad, Kozica – Mrabti, Kadewere.

Häckens startelva: Abrahamsson – Andersson, Lindgren, Ojala, Andersson – Friberg, Faltsetas – Mohammed, Irandust, Paulinho – Kamara