• Publicerat 12 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården är klart för semifinal i Svenska cupen efter att ha besegrat Häcken med 1-0 på Tele2 Arena. FD:s reporter Casper Nordqvist svarar nedan på fem frågor om matchen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – HÄCKEN 1-0

Din bild av första halvlek?

– Häcken öppnade klart bäst och såväl Paulinho som Kamara fick kalaslägen att ge gästerna ledningen. I slutet av halvleken var det bara en jätteräddning från Isaksson uppe i krysset som hindrade Joel Anderssons vobblande ”Ronaldo-skott” från att smita in i nät. Djurgården stack upp några gånger med chanser från Mrabti och Tino, men Häcken det bättre laget första 45 minuterna.

Din bild av andra halvlek? 

– Häcken fortsatt heta efter paus. Irandust träffade stolpen och var det något lag som skulle sätta ettan var det gästerna. Så blev det inte. Ett rätt trögt Djurgården ställde i stället om blixtsnabbt i den 79:e minuten. Djurgårdens bästa spelare Kerim Mrabti kom rättvänd och vrickade fram bollen till Tino Kadewere som med högern placerade in 1-0 i bortre. Häckens slutforcering var inte glödhet och Djurgården kunde relativt enkelt försvara sin ledning fram till sista sparken. Förlängning hade känts mer rättvist sett till matchbilden då Djurgården inte imponerade, men Häcken ute och Stockholmslaget vidare till semifinal.

Vilka glänste i Djurgården?

– Männen i långärmat underställ, trots att matchen spelades under tak, Dzenis Kozica och Kerim Mrabti! Inte minst den sistnämnde som var Djurgårdens farligaste hot framåt. Det var också anfallsstjärnan som låg bakom segermålet. Plus också för mittförsvaret Jonas Olsson och Jacob Une Larsson som nickade bort allt i straffområdet.

I Häcken då, de verkade ju inte helt ofarliga framåt?

– 20-1 i målskillnad på sina totalt sju matcher som de spelat 2018 (före dagens möte), så nej, de är knappast ofarliga framåt. Det säger också en del om deras offensiva skicklighet när Mervan Celik och Viktor Lundberg inledde på bänken (varför byttes duon först in i 83:e minuten?!). Paulinho som vanligt farlig och var nära att näta redan efter tre minuter. Daleho Irandust visade återigen att han kan bli en bra ersättare till Alexander Farnerud och sedan är det läckert att se tvillingbröderna Adam och Joel Andersson på varsin ytterbacksplats. Båda väldigt frejdiga i offensiven!

Nu väntar AIK eller Örebro i semifinal för Djurgården. Ett enkelt val om de själva får bestämma, eller?

– Med tanke på Djurgårdens derbyspöke och att AIK kommer spela hemma är det klart att ett möte på Behrn Arena för Djurgårdens del i en semifinal vore mumma, men samtidigt, vilken j-vla match det kan bli med ett Stockholmsderby i semifinal – och så Östersund-Malmö i andra. Då skulle fotbollssverige koka!