• Publicerat 11 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gais kunde lottas mot AIK, Djurgården, Malmö eller Östersund. Det blev det sistnämnda laget och för tränaren Bosko Orovic var det lite av en mardröm.
– Det var Malmö och Östersund jag inte ville ha, säger han till GT.

Trots Elfsborg och Hammarby i samma grupp var det Gais som tog sig vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.

3-2-segern borta mot Elfsborg följdes upp med 3-3 på Tele2 Arena mot Bajen och därefter blev det en enkel 4-0-kross hemma mot division 2-gänget Vasalund i sista omgången.

LÄS: KÄNSLORNA HAR INTE SVALNAT FÖR AIK 

Gais, som inte var seedat i lottningen inför kvartsfinalspelet, kunde få AIK, Djurgården, Malmö eller Östersund. Det blev regerande cupmästarna och Europa League-sensationen ÖFK för Gais, något tränaren Bosko Orovic inte hurrade över.

– Det var Malmö och Östersund jag inte ville ha. Men nu är det som det är och det ska bli en fantastiskt härlig utmaning. Visst är de stora favoriter, men vi vet hur vi vill såra dem, säger han till GT.

LÄS: INTRESSE FRÅN UTLANDET – VALDE DJURGÅRDEN 

Gais tog sig inte bara vidare från gruppen, superettanlaget gjorde det också med ett bra spel och Orovic tycker att det är två likasinnade lag som drabbar samman på Jämtkraft Arena klockan 17.

– Vi ska spela vårt spel precis som vanligt. Det är två lag som vill spela fotboll på ett liknande sätt. Både lagen vill ha taktpinnen och den som lyckas ta den tror jag har bäst möjligheter att vinna. Det kommer nog att bli konstigt i början innan matchen sätter sig, för båda vill ha initiativet.