Foto: Bildbyrån

Linus Malmborg och Alexander Milosevic spelade med varandra i Vasalund. Medan den sistnämnde gjort en uppmärksammad comeback i AIK tränar Malmborg med storsatsande Gnaget fram till måndag och han är mäkta imponerad av hur Milosevic utvecklats.
– Sist jag spelade med honom i Vasalund (2010) var han bara en liten grabb, nu är han en vuxen man som tar stort ansvar, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

Som en del i det utökade samarbetet mellan AIK och Vasalunds IF har de sistnämndas lagkapten Linus Malmborg funnits med på de svartgulas träningar den här veckan.

– Ja, precis. De behövde någon som kunde gå snabbt in i träning och då tänkte AIK på mig. Jag njuter av varje sekund jag får vara i den här miljön. Allt från att träna till att få vistas på Karlberg, säger Malmborg till FotbollDirekt.se.

LÄS: PEKAR UT GNAGETS VASSASTE SKYTT 

Tanken är att Malmborg, som spelat allsvenskt med Gefle och superettanfotboll i Assyriska (fram till 2017 då han bytte till Vasalund), ska finnas med i träning fram till svenska cupen-kvarten mot Örebro på tisdag.

Nu spelar du i AIK:s samarbetsklubb i division 2. Vad slås du av för skillnader?

– Framförallt professionaliteten. Det finns en helhet som man bara njuter av. Du kommer till Karlberg och käkar frukost, allt är fixat och ordnat så att du kan fokusera på att prestera maximalt på träningarna. Sedan är det såklart skillnad på kvaliteten innanför linjerna också. Det är stor skillnad både på och utanför planen.

Vilka spelare har imponerat mest på dig?

– Adu måste jag säga. Man ser att han har en jättehög nivå i sig. Det är nog den som sticker ut allra mest måste jag säga.

I backlinjen då?

– Eftersom jag själv spelat med Alexander Milosevic är det otroligt att se hur mycket han växt på sig. Sist jag spelade med honom i Vasalund (2010) så var han bara en liten grabb, nu är han en vuxen man som tar stort ansvar. Han är bra i spelet, snackar och ser stark ut i gymmet. Det blir ju särskilt roligt eftersom vi känner varandra sedan tidigare.

Du fyllde precis 30 år, siktar du fortfarande uppåt? 

– Ja, absolut. Nu har jag kontrakt året ut och vi ska göra det bästa av det här året i division 2 (Vasalund blev nedflyttade från division 1) och försöka vinna serien. Det måste vi ha som mål. Personligen går mitt kontrakt ut efter säsongen så vi får se vad som händer därefter.

Vad säger du om Björn Wesström printar ut ett kontrakt åt dig efter måndagsträningen?

– Det ska vi nog kunna lösa… jag kryper dit och skriver på!