Foto: Bildbyrån

Jonas Olsson är lagkapten i Djurgården och Rasmus Lindgren bär bindeln i Häcken. Under måndagskvällen drabbar lagen samman på Tele2 Arena och för Landskronasönerna blir det något extra.
– Vi är uppvuxna ihop och spelade tillsammans från att vi var sex år till 17 års ålder, berättar Lindgren för FotbollDirekt.se. 

Landskrona har fostrat många bra spelare. Bröderna Farnerud är ett klassiskt exempel och så även Jonas Olsson och Rasmus Lindgren.

Den sistnämnde är lika gammal som Alexander Farnerud och duon är barndomskompisar. Därför var det så klart mycket speciellt att de spelade tillsammans i ett och ett halvt år i Häcken innan Farnerud i november meddelade att han lämnar Göteborgslaget.

LÄS: EFTER TUNGA TIDEN I HÄCKEN – NU LER STJÄRNAN IGEN 

Mellan Rasmus Lindgren och Jonas Olsson skiljer det ett år, då Olsson är född 1983 och Lindgren 1984. Mittbackarna har båda en lång utlandskarriär, men vände hem till allsvenskan sommaren 2016 (Lindgren) respektive inför 2017 års säsong (Olsson).

När Djurgården under måndagskvällen tar emot Häcken i Svenska cupens kvartsfinal är det Olsson och Lindgren som bär varsin kaptensbindel. För FotbollDirekt berättar Lindgren om relationen med Olsson och det speciella i att möta sin barndomsvän.

– Vi är uppvuxna ihop och spelade tillsammans från att vi var sex år till 17 års ålder. Vi har absolut kontakt i dag och det blir kul att mötas igen, inte minst med tanke på att vi är lagkapten för varsitt lag.

Jonas Olsson är rätt jobbig att möta va?

– Ja, det har alltid varit så. Jonas är en vinnare, det var han redan när vi var små. Det är välkänt att han är en spelare som man älskar att ha i sitt lag, men som man inte gillar att möta. Det är sådana spelare som man vill ha i sitt lag!

LÄS: KAN ÅTERVÄNDA TILL DJURGÅRDEN – NYA BESKEDET 

Precis som Djurgården imponerade Häcken i gruppspelet, även om de inte gick rent som Stockholmslaget. Det blev sju poäng på tre matcher och därmed blev Häcken inte seedat inför kvartsfinal-lottningen. 33-årige Lindgren var inte med och vann Svenska cupen i maj 2016, men nu vill han vara med och upprepa bedriften.

– Målet var att gå vidare från gruppen. Nu tar vi match för match. Vi ska gå så långt som möjligt. Det här är den kortaste vägen ut i Europa.

Ni har sanslösa 20-1 i målskillnad på era totalt sju matcher under 2018. Ni verkar bli bra i år?

– Ja, vi släppte ju in vårt första mål senast (1-1 mot Sundsvall). Det var skönt på ett sätt, så att vi slipper det snacket. Det har funkat okej, men det är lite missvisande siffror. Vi kanske inte har varit så bra som siffrorna visar…