• Publicerat 10 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hampus Finndell saknades i Djurgårdens trupp senast mot Jönköpings Södra, men nu är supertalangen åter redo för spel när laget tar emot Häcken på måndag.
– Knät var ganska svullet, men nu känns det bra, säger 17-åringen till DIFTV.

Djurgården har haft flera spelare sjuka i veckan och dessutom har Kerim Mrabti kört lite rehab. En som i alla fall är i gott skick inför kvartsfinalen mot Häcken på måndag är Hampus Finndell, som missade mötet med Jönköpings Södra senast.

– Knät känns bra. Förra veckan hade jag en liten känning och jag var svullen vilket gjorde att jag stod över några träningar. Nu är jag tillbaka och beredd att spela så det känns bara bra, säger Finndell till DIFTV.

LÄS: DJURGÅRDSFANSENS MASSINVASION 

Det är inte första gången som Finndell fått ont i knät. 17-åriga supertalangen, som är ny från Groningen inför den här säsongen, berättar att underlaget varit en omställning.

– Speciellt när man byter från Tele2 till Bosön. Det här är något som jag måste bli van med nu eftersom jag kommit hem, men jag tycker det känns bättre och bättre. Knät var ganska svullet och det har hänt förut så det är inget nytt, men det gäller att ta hand om knät och kroppen och sköta sin rehab så att man slipper det här.

Nu väntar alltså Häcken på måndag, ett Häcken som Djurgården spelade oavgjort mot bägge mötena i fjol. Då var inte Hampus Finndell av naturliga skäl med. Mittfältaren konstaterar följande inför det som väntar på Tele2 Arena.

– Häcken är ett bra lag, men vi spelar på hemmaplan och jag tror att vi kommer vinna matchen. Det har sett bra ut på träningarna. Vi har haft några sjuka men jag hoppas att de hinner tillbaka så att vi kan ha en bra trupp på måndag för då ska det här bli bra.