• Publicerat 10 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF är vidare till semifinal i Svenska cupen efter att ha besegrat IFK Göteborg på hemmaplan med 1-0. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ FF – IFK GÖTEBORG 1-0

Din bild av första halvlek?

– MFF det klart bättre laget. Blåvitt hade svårt att komma åt fjolårets allsvenska mästare och helt rättvist med ledning för MFF i paus, ett mål som Lasse Nielsen gjorde efter att ha knoppat in Arnor Traustasons hörna. Att det ”bara” stod 1-0 kan Blåvitt tacka Pontus Dahlberg för som svarade för en monsterräddning uppe i bortre krysset på Sören Rieks skott.

På tal om Sören Rieks, hur bemöttes han av sina tidigare lagkamrater och fans?

– Sebastian Eriksson vräkte omkull Rieks rätt tidigt i matchen, men det hade nog inte så mycket med danskens förflutna att göra… eller? Däremot riktades stort hat från den tillresta Blåvittklacken. Det sjöngs nidramsor och mittfältsstjärnan buades ständigt ut.

Din bild av andra halvlek?

– En mer öppen historia. Visserligen hade MFF fortsatt mer boll och Markus Rosenberg nickade i stolpen, men Blåvitt stack upp ett par gånger och hade några farliga chanser. Framförallt var det nära när Tobias Hysén sprang sig fri, men Johan Dahlin räddande ängel den gången. Rättvist att MFF gick vidare, men Blåvitt ska inte på något sätt skämmas över insatsen. Överlag en ganska underhållande match!

Vilka imponerades du av i MFF?

– Fouad Bachirou var bäst på plan och förlusten av Anders Christiansen ser inte ut att bli särskilt stor. Bachirou ihop med Lewicki är MFF:s kanske viktigaste radarpar. Jag vill även plussa för ytterbackarna Andreas Vindheim och Egzon Binaku. Vindheim visade redan i gruppspelet vilket otroligt fin inläggsfot han har och även mot Blåvitt skapade han flera målchanser åt MFF tack vare sina inlägg. Eric Larsson kommer få kämpa för att konkurrera ut norrmannen, utbrister Nordqvist och fortsätter:

– Gällande Binaku höjdes kritiska röster mot sportchef Daniel Andersson när vänsterbacken presenterades i december för åtta miljoner kronor. Är 22-åringen från Häcken verkligen värd de pengarna, frågade sig många. Men Daniel Andersson ser ut att få rätt. Binaku gjorde en mycket bra insats mot IFK Göteborg. Frejdig i offensiven och stabil bakåt. MFF-fansen kan nog sitta lugnt i båten. Den långsiktiga arvtagaren till Behrang Safari är här!

Vilka glänste lite extra i Blåvitt?

– Pontus Dahlberg fortsätter övertyga i målet. I dag flera viktiga räddningar. Sebastian Eriksson spännande i försvaret med sin fina uppspelsfot och även om Amin Affane mot MFF slog bort några krossbollar tror jag att han kan växa in i rollen som en av lagets absolut viktigaste spelare. Det är tydligt att det är Angeredssonen som ska vara motorn på mitten i Poya Asbaghis spelfilosofi. Det kändes dock tunt på topp med Elias Omarsson och Sebastian Ohlsson, det blev bättre när Hysén bytte av den förstnämnde efter 65 minuter. Här borde sportchef Mats Gren fortsätta leta efter ett namn som kan ta en ordinarie plats i anfallet per omgående, för det är pusselbiten som saknas!