• Publicerat 10 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården spelar på måndag ett rafflande kvartsfinalmöte mot Häcken i Svenska cupen. Flera nyckelspelare insjuknade i veckan och har därmed missat Stockholmslagets träningar. Lagkaptenen Jonas Olsson längtar ändå till måndag.
– Det har varit en lite konstig vecka, men vi är två matcher ifrån en cupfinal och vi kommer ge precis allt vi har, säger stjärnmittbacken till dif.se.

Andreas Isaksson, Kevin Walker, Haris Radetinac och Amadou Jawo saknades alla på Djurgårdens tisdagsträning ute på Bosön på grund av sjukdom.

För Dagens Nyheter gav ändå klubbens naprapat Christian Andersson lugnande besked.

– Det är bättre att de är borta nu och vi tar det försiktigt med dem så att de kan vara med på måndag. Förmodligen är några av dem tillbaka i slutet av veckan, sa Andersson i tisdags. 

Influensan har gjort att Djurgården inte fått bästa möjliga uppladdning inför måndagens kvartsfinal mot Häcken och lagkapten Jonas Olsson konstaterar följande för dif.se:

– Det har varit en lite konstig vecka med lite sjukdomar och känningar och så precis som för så många andra i laget, så det har inte varit optimalt, men nu känns det bra. Jag har tränat i dag och nu ser jag verkligen fram emot måndagens match. Förra gången jag var i allsvenskan var det inte det här upplägget på cupen, det är roligt som det är nu och bra att spela tävlingsmatcher så tidigt på säsongen i stället för att bara spela träningsmatcher.

LÄS: STJÄRNAN KAN ÅTERVÄNDA TILL DJURGÅRDEN 

Jonas Olsson spelade bägge mötena mot Häcken i fjol, två matcher som slutade oavgjort (0-0 och 1-1). Stjärnmittbacken har stor respekt för Göteborgslaget.

– Jag var väldigt imponerad av dem förra året, vi hade två tuffa matcher mot dem. Jag tror att det är ett lag som kommer vara med i toppen av Allsvenskan i år igen, så det blir ett verkligt bra test. Samtidigt tycker jag att vi har presterat bra matcher hemma på Tele2 och det ska vi göra även på måndag, säger Olsson som längtar till måndagens möte i Stockholm.

– Vi är två matcher ifrån en cupfinal och vi kommer ge precis allt vi har. Vi har hittills haft fantastiskt stöd från läktaren och det hoppas och tror jag att vi har även på måndag. Det kan ofta göra den lilla skillnaden.