• Publicerat 10 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det var hett på planen när Malmö FF gick vidare från kvartsfinalen i Svenska cupen mot IFK Göteborg. I den andra halvleken rök Blåvitts spelmotor Amin Affane ihop med MFF:s fixstjärna och lagkapten Markus Rosenberg. När Affane skulle berätta för GT vem som han ilsknade till på efter en spark blev situationen något komisk.
– Rosengren eller vad han heter. Han heter något med Rosen i alla fall, konstaterande en garvande Affane för tidningen. 

I den första halvleken mellan Malmö FF och IFK Göteborg rök Alexander Jeremejeff och Sebastian Eriksson ihop.

Efter paus var det Amin Affane och Markus Rosenberg som kom i luven på varandra när Rosenberg sparkade ner Blåvitts speldirigent – varpå Affane svarade men en eftersläng och en knuff.

LÄS: BOTTENBETYGET I BLÅVITT 

MFF vann matchen med 1-0 och är därmed vidare till semifinal i Svenska cupen medan Blåvitt är utslaget. För GT berättade Affane om sitt gula kort som han fick efter incidenten med Rosenberg.

– Han sparkade på mig och jag sparkade på honom. Det är viktigt att man inte drar på sig onödiga kort, men det gjorde jag. Han är lite lurig. Jag sa till domaren att jag inte hade sparkat till honom om han inte hade sparkat mig när jag låg ner.

(GT): Vem var det du fick en spark av?

– Rosengren eller vad han heter.

(GT) Rosenberg. 

– Han heter något med Rosen i alla fall, haha.

BESVIKEN. Det blev ingen semifinal för Amin Affane och hans IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Men så dålig koll på det forne landslagsanfallaren har Affane inte som det kanske framkom. För GT berättade 24-åringen att han mycket väl känner till Rosenberg.

– Självklart. En väldigt duktig spelare som har spelat i Werder Bremen.

LÄS: PUSSELBITEN SOM SAKNAS I IFK GÖTEBORG 

Förutom Werder Bremen lirade Rosenberg även i Ajax, Racing Santander och West Bromwich innan han återvände till MFF 2014, klubben han lämnade för Ajax sommaren 2005. Några sura miner mellan Affane och Rosenberg efter matchen var det inte.

– Han kom nyss här och skrattade. Det han gjorde var taktiskt gjort, han är en smart och erfaren spelare. Han vet vad han gör och är lite smartare än jag där. Men det är ändå inte okej och han bad om ursäkt direkt efteråt. Han gör det när domaren inte ser och vinner den situationen. Jag hade kanske kunnat vara lite smartare och puttat till honom i stället. Jag borde kanske inte ha sparkat honom även om det inte var hårt eller så, sa Affane.