Foto: Bildbyrån

Shkodran Maholli vann superettans skytteliga 2016, värvades till Häcken men väl där blev speltiden knapp. Sedan i somras spelar anfallaren i Sirius och nu jublar 24-åringen stort över värvningen av Omar Eddahri.
– Han kommer höja hela vårt lag. Vi har fått en boost av det, säger Maholli till FotbollDirekt.se. 

Efter flera år i Halmstad utan att på riktigt få chansen flyttade Shkodran Maholli till Åtvidaberg inför 2016 års säsong. Väl där ville anfallaren visa att HBK gjorde fel som inte satsade på honom – och som hallänningarna fick ångra sig.

Maholli vann superettans skytteliga med sina 15 mål och köptes av Häcken. Tanken var att han skulle ersätta flyktande allsvenska skyttekungen John Owoeri, men speltiden blev knapp under tränaren Mikael Stahres ledning och efter bara ett halvår i Göteborgsklubben lämnade Maholli för allsvenska konkurrenten Sirius.

Väl i Uppsala visade 24-åringen, likt i Åtvidaberg, vilken klass han håller. Det blev sex mål och två assist på 15 framträdanden i den blåsvarta dressen i fjol. Med nya anfallsstjärnan Omar Eddahri i laget tror Maholli att han kan lyckas göra fler mål.

– Det känns spännande faktiskt. Han kommer höja hela vårt lag och för egen del kommer jag säkert göra något mål extra tack vare honom. Vi har fått en boost av det här och det känns skönt, säger Maholli till FotbollDirekt.se.

Du kändes stundtals lite ensam i Sirius anfall i fjol?

– Ja, både Ante Björkebaum och Moses Ogbu var skadade så det var lite tunt där, men jag tycker ändå att vi gjorde det ganska bra. Nu har många visat framfötterna under försäsongen och så har vi fått in Omar Eddahri. Vi har många duktiga spelare offensivt så jag tror att vi blir giftiga i år.

Det måste kännas skönt att du fick så pass mycket speltid direkt i Sirius efter sejouren i Häcken?

– Ja, jag fick inte alls chansen i Häcken men det lossnade direkt i Sirius. Jag har fått bra erfarenhet i allsvenskan så nu är det bara att köra.

Du vann superettans skytteliga 2016. Kan du upprepa den succén nu, fast i allsvenskan?

– Jag tror det. Målet är att vara en av de bästa målgörarna. Jag vill hjälpa laget och det gör jag ju om jag gör mål. Man måste tro på sig själv. Det är inget mål att just vinna skytteligan, men självklart vill jag vara med där och slåss i toppen.

LÄS: EDDAHRI-HYLLNINGARNA BARA FORTSÄTTER 

Sirius lyckades bara skrapa ihop två poäng i Svenska cupens gruppspel och därmed var de aldrig nära att nå kvartsfinal. Shkodran Maholli hänger inte läpp över det bommade avancemanget.

– Jag själv missade de två första matcherna på grund av sjukdom. Det höll mig borta från spel i två veckor. Vi har haft en del skador i laget och cupen är historia nu.

Om tre veckor kickar allsvenskan igång och för Sirius del väntar precis som i fjol ett utsålt Tele2 Arena. Denna gång är det dock inte Djurgården som väntar, laget som de besegrade i Stockholm med 2-0. Nej, nu är det Hammarby som tar emot Uppsalalaget i premiären.

– Att spela inför ett fullsatt Tele2 kommer bli magiskt. Själv gjorde jag en bra match där i höstas när vi spelade 3-3 mot Bajen då jag gjorde två mål och en assist. Det ska jag försöka upprepa nu.