Gustav Engvalls problem i Bristol City är en följetong. Nu kan Djurgården på nytt bli räddningen. Dif bekräftar i dag direktkontakt med den 21-årige anfallaren.
– Han har spelat i Djurgården och var väldigt värdefull och dessutom en otroligt bra kille. Vi har kontakter med honom och undersöker om han går att lösa, avslöjar nu Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

I Djurgården och i allsvenskan så blev han för första gången ett toppnamn.
Nu känns fjolåret avlägset.
I Bristol ser tillvaron på nytt ut som betongvägg för Gustav Engvall – vare sig före eller efter Djurgården så har han kommit någonstans i Championshipklubben.

Hans agent Per Jonsson har nyligen bekräftat ett stort intresse, bland annat flera svenska klubbar och enligt vad FD erfar är en av dessa Häcken.

Men oavsett klubb så är hindren många kring Engvall.
Detta dels genom att han är dyr att köpa loss (drygt en miljon pund), hur han själv sagt nej till möjliga alternativ – men även för att City nu sannolikt sannolikt vill ha ännu större pengar än tidigare – för att låna ut igen.
FotbollDirekts källor berättar om kostnader så stora som en bit över 200 000 per månad för en allsvensk klubb och än dyrare om det handlar om en utländsk, omkring ytterligare 100 000.

LÄS: VILL JAGA DJURGÅRDSFAVORITEN

Men Djurgården är alltså intresserade. Frågan är bara om rådande prisbild är för hög? Vidare vill Dif vill få garantier om att en eventuell tredje vända med Engvall garanterar honom över sommarens Europa-kval.
En inte helt lätt lösning i och med att hans engelska ägare sannolikt vill sälja honom i sommar. Kom i håg hur han tvingades tillbaka i juli förra sommaren till ett försäsongsläger.

Djurgården har ännu inte haft direktkontakt med Bristol City men väljer nu alltså likväl att vara öppna med att Engvall finns bland tänkbara affärer – Dif som tidigare har signalerat att 1-2 nyförvärv återstår innan den allsvenska premiären.
– Titta på vad han har gjort för Djurgården. Han är självklart intressant. Det stämmer att vi har kontakter men, nej, vi har inte diskuterat detta på allvar ännu med Bristol, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Hur stor chans ger du er att få loss Engvall en tredje gång?
– Det finns ju tre parter i det här. Vi har kontakt med Gustav men vi har inte pratat med Bristol. Vi följer utvecklingen.

Enligt vår engelska källor vill City ha större ersättning än tidigare för att låna ut honom igen, 20 000-30 000 pund i månaden…

– Vi har som sagt inte diskuterat villkor men sådana pengar har det i alla fall inte handlat om tidigare.

Är det ett måste att få garantier med ett nytt lån att ni garanteras honom över Europaspelet med tanke på att han försvann i juli förra gången?

– Alltså vi vill ju ha så få frågetecken som möjligt en viktig säsong. Det är det jag kan svara på det, avslutar Bosse Andersson.