Foto: Bildbyrån

För andra året i rad har Christos Gravius lånats ut från AIK. Efter att inte ha fått så mycket speltid i Jönköpings Södra i fjol ser mittfältaren nu positivt på utlåningen till Degerfors. Ett lyckat år i superettan och 20-åringen hoppas kunna konkurrera på allvar i Gnaget.
– Jag har två år kvar med AIK efter den här säsongen och tanken är ju att spela där 2019, säger Gravius till FotbollDirekt.se. 

Redan 2015 debuterade Christos Gravius i allsvenskan för AIK. Året därpå blev det nio allsvenska framträdanden. För att få mer speltid lånades därför mittfältaren ut till Jönköpings Södra under fjolåret.

Sejouren i Smålandsklubben blev dock inte vad Gravius hade hoppats på. Det blev nio matcher, varav tre från start – vilket var exakt samma facit som i AIK 2016.

I början av januari blev det klart att Gravius lånas ut på nytt från AIK, men denna gång till Degerfors i superettan. 20-åringen, som valt att bosätta sig i Örebro 35 minuters bilfärd från Degerfors, trivs fint i sin nya klubb.

– Första två månaderna har varit bra faktiskt. Jag har tränat på bra med laget och det känns riktigt bra här, även de matcher som jag spelat. Jag har kommit in i allt väldigt snabbt och det är sköna grabbar i laget. Tränarna har också hjälpt mig på ett bra sätt. Jag har bara positivt att säga än så länge, berättar Gravius för FotbollDirekt.se.

Du fick inte spela så mycket i J-Södra, känner du av en skillnad i Degerfors nu?

– Ja, absolut. Det känns som att jag kommer få väldigt mycket speltid här och det är precis det som jag behöver. Det här året är väldigt viktigt för mig så det känns bra.

LÄS: KAN AIK ENS MISSA DETTA? 

Gravius spelade från start i Svenska cupen mot Djurgården, men missade matcherna mot Jönköpings Södra och Frej på grund av skada. Att förlora mot Djurgården med hela 6-0 var givetvis inte roligt, men helt uppgiven är inte Gravius när han berättar om mötet på Tele2 Arena.

– Första halvlek hängde vi med ganska bra, men vi släppte in två slarviga mål. I andra halvlek tappade vi helt och det blir ju svårt när de gör tre så pass snabba mål efter paus. Vi gick ner oss medan de fick självförtroende…

Hur löd dialogen med AIK inför årets säsong? Det var inte aktuellt att stanna kvar där?

– Dialogen med AIK var väl att jag inte skulle få tillräckligt med speltid där. Som sagt, det här är verkligen ett viktigt år för mig där jag behöver mycket speltid. Jag snackade med Rikard (Norling) och kom fram till att utlåning var det bästa för mig.

På mittfältet har det varit stor ruljans i AIK inför årets säsong. Johan Blomberg, Stefan Ishizaki och Simon Thern har lämnat, in har Enoch Kofi Adu, Ahmed Yasin, Tarik Elyounoussi och Nabil Bahoui kommit (de två sistnämnda kan både spela mittfält och anfall). Sedan tidigare finns som bekant Kristoffer Olsson, Anton Salétros och Robert Taylor i truppen. Minst sagt tuff konkurrens för 20-årige Gravius.

– Precis, det är ju riktigt bra spelare, men jag känner ändå att jag hade haft god chans att vara med och försöka konkurrera. Jag ser det bara positivt.

Om det går bra i Degerfors i år, är siktet då inställt på AIK nästa säsong?

– Jag har två år kvar med AIK efter den här säsongen och tanken är ju att spela där 2019, absolut.