I måndags knöt Sirius överraskande till sig eftertraktade Omar Eddahri, 27. Den offensiva mittfältaren väntas bli en ny publikfavorit på Studenternas – men fansen ska inte räkna med en långvarig relation. 
– Han vill ju komma ut, se världen och tjäna pengar. Det har vi full respekt för, säger Siriustränaren Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se. 

Som en (transfer)blixt från klar himmel presenterades Omar Eddahri i Siriuströjan i början på veckan. Som FD tidigare rapporterat fanns även stadsrivalen Dalkurd med i bilden, men där Sirius drog det längsta strået.

För Kim Bergstrands del blev var det ett ytterst positivt besked från en spelare som han och parhästen Thomas Lagerlöf länge jagat.

– Om jag blev förvånad att vi fick honom? Nja, det vet jag inte. Men vi har hållit på så länge med att försöka få honom hit. Han hade många klubbar att välja bland och att det då blev Sirius är vi så klart tacksamma för, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Siriustränarna lyckades övertyga Eddahri, som inte hittade något intressant bud utomlands, om att det bästa steget för honom just nu finns i Uppsala.

– Jag tror han kände att vi har en bra verksamhet och att vi spelar en typ av fotboll som passar honom. Sedan känner han en hel del spelare i laget och har haft Thomas (Lagerlöf) som tränare tidigare. Det var nog ett tryggt val för honom.

Det är onekligen en spetsvärvning ni fått in. Hur högt rankar du honom i allsvenskan? 

– Om man gör åtta mål i ett lag som kommer sist i allsvenskan så har man ju rätt stora kvaliteter. Alla som följt både superettan och allsvenskan vet vad han kan göra och han utvecklats mycket de sista åren. Det är en ganska komplett spelare som kan göra saker på egna hand och leka med de andra också. Omar håller en hög nivå, så är det bara.

Vilken position kommer ni använda honom på?

– Det beror lite på hur vi kommer spela. Använder vi oss utav en nummer tio-roll så kan han tänkas spela på alla fyra offensiva positioner.

I september uppgavs Eddahri nära Djurgården och i början på februari uppgavs han bara vara detaljer från Melbourne FC i Australien. Att Eddahri, som fyller 28 i augusti, gärna vill testa lyckan utomlands gjorde att kontraktet bara skrevs på ett år.

– Ja, det var en av förutsättningarna för att det här skulle bli av. Eddahri är ingen långsiktig värvning för han vill fortfarande komma ut i världen, se något annat och samtidigt tjäna pengar. Det har vi full respekt för. Men först ska han bidra till framgångar med Sirius det här året.

Ni har haft en del skadeproblem på försäsongen. Är det en lättnad att få in en spelare av den här kalibern i ett sent skede? 

– Det är bra att få bra fotbollsspelare. Vi får en ökad spets och en ökad konkurrenssituation. Framförallt behöver vi inte känna oss tvingade att spela spelare som inte är i form. Lättad är nog fel ord, det är mer roligt och bra för laget.

Är truppen klar nu eller tittar ni på fler nyförvärv?

– Det vet man aldrig. Det kan ju gå ett korsband i morgon. Men vi letar inte och jagar inga spelare just nu.