• Publicerat 7 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby åkte ur Svenska cupens gruppspel. Nu under onsdagseftermiddagen drabbade de samman med division 1-laget Västerås och det var ett spännande manskap som tränaren Stefan Billborn ställde på benen. Bajen vann med 4-1. 

Efter seger mot Vasalund i Svenska cup-premiären med 3-1 spelade Bajen 3-3 hemma mot Gais, detta efter att Imad Khalili petat in kvitteringen i 90:e minuten. I sista gruppspelsomgången, som Hammarby visade sig vara tvunget att vinna, blev det förlust med 2-1 borta mot Elfsborg och därmed blev det respass från cupen för andra året i rad.

Under onsdagseftermiddagen spelade Hammarby träningsmatch på Solid Arena borta mot division 1-laget Västerås.

I den elfte minuten slog Hammarbys Abdul-Halik Hudu, även kallad Rooney, för en galen indianare rakt in i banan. Felpassen ledde fram till att snabbe Brian Span fick ett kontringsläge och gick på skott, men 16-åriga ivorianen Kossounou Odilon med uppoffrande täckning.

Just Span värvades till Djurgården av dåvarande tränaren Magnus Pehrsson inför 2012 års säsong, men succén och speltiden uteblev och senaste tre säsongerna har yttern i stället spelat i finska IFK Mariehamn. Nu är Span ny för året i Västerås.

Leo Bengtsson med skott i 19:e minuten, med ärtbössan med vänster utanför och hade bollen gått på mål hade det inte varit några problem för hemmalagets keeper.

Bra frisparksläge för Hammarby i 26:e minuten. Kennedy Bakircioglü, som satte en frispark mot Elfsborg senast, gick på skott men kaptenen fick inte till träffen och plockpotatis för Anton Fagerström i Västeråsmålet.

Bajens 1-0-balja skulle dock komma bara två minuter senare. Sander Svendsen sög in bollen inne i straffområdet, vände runt och sköt med vänstern. Avslutet rakt upp i bortre krysset. Ett klassmål!

I 36:e minuten kom kvitteringen. Tidigare Örebro- och Geflespelaren Ilir Berisha kom högst på en hörna från vänster och tryckte in 1-1 med pannan. Bra upphopp och hård nick av den 26-åriga mittbacken.

Byte i paus för Hammarby. Ut med Kennedy Bakircioglü, in med Björn Paulsen. Det innebar att dansken gick ner som mittback ihop med Kossounou Odilon vilket i sin tur ledde till att Gershon Koffie gick upp på mittfältet, vilket är ghananens riktiga position.

Nära 2-1 för Västerås i den 54:e minuten när Douglas Karlberg snurrade upp Bajens 16-åring Odilon och fick iväg ett lurigt skott, men tätt över ribban.

Hammarby med mycket boll och efter många passningar i rad hittade Arnor Smarason fram till Sander Svendsen med ett läckert instick. Norrmannen fri med Fagerström sköt dock rakt på den forne ÖSK-målvakten.

I den 64:e minuten kom 2-1 för Hammarby. En högerhörna från Dusan Jajic skarvades vidare av Arnor Smarason och från nära håll tryckte Sander Svendsen in ledningsmålet. Norrmannens andra mål för dagen!

Dubbelbyte i Hammarby i 68:e minuten. Ut med Gershon Koffie och Arnor Smarason, in med Mats Solheim och Junior.

I 77:e minuten slog också nyss inbytte Mats Solheim till. Högerbacken frispelades och sköt distinkt 3-1 för Bajen.

På stopptid klackade Junior i ribban för Hammarby och nickade själv in returen. 4-1 Bajen!

Matchen slutade också 4-1 till Hammarby.

Hammarbys elva: 

Davor Blazevic – Dusan Jajic, Kossounou Odilon, Gershon Koffie, Oscar Krusnell – Leo Bengtsson, Kennedy Bakircioglü, Abdul-Halik Hudu, Arnor Smarason, Rebin Asaad – Sander Svendsen

Avbytare:

4 Bjørn Paulsen
19 Junior
27 Benny Lekström
77 Mats Solheim