• Publicerat 7 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
Hammarby är utslagna ur Svenska cupen. Hur långt har Bajen kommit? Än så länge ser det mer negativt än positivt ut. Här en krönika från SVENSKA FANS som resonerar + och – så här långt för Stefan Billborn och Jesper Jansson.

Förlust mot Elfsborg och bara en poäng mot Gais.
Hammarby gör inte resultat och det blir allt mer osäkert var Bajen egentligen står någonstans – inte minst den nye brasilianaren Neto Borges och David Fällman som ännu inte imponerat. Försvaret i Bajen ligger lite efter just nu, enligt Svenska Fans redaktion.

Fyra poäng av nio möjliga i Svenska cupen.
Där stannade alltså årets cupäventyr. ”Uppvärmning eller förvarning?” frågar sig Svenska Fans redaktion.
Men sju mål tillverkades i alla fall och där någonting att greppa kring för nye Stefan Billborn.
”Inte alltför relevant att försöka utläsa trender ur tre matcher mot väldigt varierande motstånd. Vi kan ändå konstatera att vårt anfallsspel fungerar relativt bra medan vi har mycket stora problem bakåt”, skriver David Björkhem.
Bakåt är det flera namn som anses behöva få spela fler matcher. Nye Fällman, länge skadade Fenger – men även brasilianaren Borges som ännu inte imponerat. Försvarsproblemen anses ha följande förklaringar av skribenten:
”Dels håller vi på att implementera ett delvis nytt spelsätt som innebär väldigt hög press, dels har vi inte spelat med ordinarie backlinje i en enda match. Den höga pressen har stundtals sett riktigt vass ut, till exempel under första halvleken mot Elfsborg”.

Offensivt alltså betydligt bättre:
”Dibba skapar läge efter läge, men missar också de flesta. Trion bakom strikern känns väldigt spännande, särskilt nu när Khalili vaknat från sin dvala och Tankovic fått en försäsong i benen. Hamad verkar även han inspirerad”.

Vidare kommer Svenska Fans krönikör in på att det misslyckade cupspelet nu kan ha satt griller i huvudet på både spelare och fans.
”Inför cupen basunerades det ut att ”vi satsar på cupen” och att ”det är den lättaste vägen ut i Europa”. Detta gick ju som det gick, men så här efteråt hade man kunnat önska att cupen i alla fall hade kunnat ge lite fler svar gällande hur det kommer se ut i år. Frågetecknen är istället nästan fler nu än innan cupspelets början?”.