Foto: Bildbyrån

Rekordintresse för AIK:s årsmöte 2018 tvingar klubben till en flytt – AIK flyttar mötet till Solnahallen för att man ska få plats med alla besökare.

AIK håller årsmöte på måndag den 12 mars. Tanken var att årsmötet skulle hållas i Solna Gymnasiums aula, där man brukar hålla årsmötena.

Men det funkar inte längre. Årsmötet 2018 ser ut att bli något alldeles extra vad gäller intresset från AIK:s medlemmar. I fjol kom 156 personer till årsmötet, men i år är trycket enormt mycket större.

Över 600 personer har anmält intresse, och det hela kan till stor del förklaras med att AIK-medlemmen Simon Strand lovat presentera ett alternativt förslag på ny styrelse om man nådde upp i minst 500 personer som tänkte gå på årsmötet.

Nuvarande ledning har kritiserats kraftigt för sin oförmåga att rensa upp efter att flera AIK-medarbetare trätt fram och berättat om hot och trakasserier. Bland annat utlovades en utredning efter vad som framkommit – det meddelades innan jul, men det har sedan dess varit tyst om utredningen.

FotbollDirekt skrev i måndags om det stora intresset, och hur Allmänna Supporterklubben har ordnat bussar från centrala Stockholm ut till Solna för medlemmar som tänkt gå på årsmötet.

Nu tvingas AIK att byta lokal – årsmötet kommer att hållas i Solnahallen. AIK skriver på sin hemsida:

”Pga det exceptionellt stora intresse som på förhand har visats från medlemmarna till att delta i föreningens årsmöte så är bedömningen att de 700 platser som finns i Solna Gymnasiums aula kan visa sig otillräckliga och därför har beslutet tagits om att flytta årsmötet till Solnahallen”.