Omar Eddahri blev i måndags klar för Sirius, efter att ha uppgetts intressera flera storklubbar i allsvenskan. Bakom Siriusflytten låg en tidigare jättetalang – tidigare BP- och Siriusspelaren Dalil Benyahia. 

Dalil Benyahia kom fram som 17-åring i Brommapojkarna som då låg i allsvenskan. Nuvarande Siriustränaren Kim Bergstrand tränade BP där Benyahia sågs som en av de allra största talangerna.

Benyahia spåddes en lysande framtid, men spelarkarriären tog slut i förtid – efter spel i BP, danska Vejle och Sirius så lade han skorna på hyllan 2014.

Nu har Benyahia sadlat om till agent – och mannen bakom Sirius senaste nyförvärv, Omar Eddahri. I måndags presenterades Eddahri, som efter två starka säsonger i AFC har uppgetts intressant för en rad allsvenska klubbar, däribland AIK, Djurgården och Hammarby.

Benyahia gjorde 51 matcher i Sirius och  var med och tog klubben upp i superettan 2013, men efter första säsongen i näst högsta serien tog det slut.

– Jag blev inlagd på sjukhus någon månad efter att superettan tog slut och då gick det inte att fortsätta längre. Jag opererade tarmen, jag har både kolit som blev lite sämre samtidigt som jag fick reumatism i takayasu. Det var lite mer allvarligt och hälsan går alltid före, säger Benyahia till UNT.

– Jag har ätit mediciner sedan jag var 18, men försökte hålla i så länge jag kunde. Jag kände ändå att jag kunde bjuda på bra grejer när jag var frisk, men till slut gick det inte mer.

Nu satsar han på en karriär som agent, och Eddahri finns alltså bland klienterna. Kopplingen till Sirius fanns där:

– Jag känner tränarna och vet att det är en bra klubb. Jag skulle mer säga att det hjälper spelarna eftersom jag vet vad som gäller i Sirius, säger Benyahia till UNT.

– Jag såg matchen mot Göteborg och så länge grabbarna har självförtroende och man får lite fler friska spelare så tror jag att det blir jättebra. Många har tippat Sirius i botten, men jag tror att de får fel faktiskt.