Hammarby startar samarbeten med två klubbar: IK Frej och Västerås SK. Nu kan yngre spelare gå mellan Bajen och de här klubbarna.
– Vi anser att Frej och Västerås i Superettan respektive Division 1 norra kan vara väldigt bra utvecklingsarenor för våra yngre spelare, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajens hemsida.

Hammarby möter division 1-klubben Västerås SK i en träningsmatch i dag. Nu står det även klart att Bajen ingått ett samarbetsavtal med klubben. Dessutom startar Bajen samarbetsavtal med superettanklubben IK Frej, dit man i fjol hade mittfältaren Dusan Jajic utlånad.

Samarbetena gäller på både förenings- som AB-nivå, skriver Hammarby på sin hemsida. Tanken är att spelare kan gå mellan klubbarna.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson kommenterar kring samarbetsavtalen på klubbens hemsida:

– Som vi sagt tidigare är utvecklingsfokus en viktig del av Hammarbys verksamhet, både på kort och lång sikt, och vi anser att Frej och Västerås i Superettan respektive Division 1 norra kan vara väldigt bra utvecklingsarenor för våra yngre spelare, säger han och fortsätter.

– Diskussioner kring hur vi kan samverka i andra sportsliga frågor är relativt långt gångna, och vi vill se föreningssamarbeten som en naturlig del i vår verksamhet, för att utvecklas både på och utanför planen, säger Jansson till Bajens hemsida.

Västerås SK skriver på sin hemsida att man genom avtalet ska kunna låna spelare från Hammarbys trupp. I nuläget finns inget utlåningsavtal klart kring någon Hammarbyspelare men bägge klubbarna tittar på möjligheterna.

Samarbetsavtalet gäller ett år i taget, skriver VSK.

– Jag och Peter (Lundqvist) inledde diskussionen för ett år sedan och nu känner vi att vi har landat bra, det finns inga orimliga krav i avtalet. Allt är väldigt positivt och bra för båda parterna, säger VSK-styrelsens sportsligt ansvarige Ado Sadzak till hemsidan.