• Publicerat 7 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter att ha spelat Svenska cupens gruppspel på Tele2 Arena återvänder nu AIK till Friends Arena när det vankas kvartsfinal mot Örebro. Taket kommer att vara stängt, det meddelar AIK på sin hemsida. 

Tidigare gruppspel i Svenska cupen har AIK spelat sina hemmamatcher på Skytteholm, men i år valde fjolårets allsvenska tabelltvåa att lägga gruppspelsmatcherna på Tele2 Arena.

Det blev tre raka segrar i gruppspelet, varav två på Tele2 Arena och i och med maximala nio poäng blev AIK seedat inför lottningen till kvartsfinalen. I söndags kväll blev det klart att de drabbar samman med Örebro.

LÄS: MÄKTIGA INTRESSET FÖR AIK 

På tisdag tar Gnaget emot ÖSK på hemmaplan, men till skillnad från gruppspelet flyttar nu AIK till hemmaborgen Friends Arena.

AIK meddelar under onsdagen på sin hemsida att taket kommer vara stängt på tisdag.

”Rådande väderlek gör att taket på arenan kommer hållas stängt för att ge gräset en chans att överleva och skapa ett underlag som ger bästa möjliga förutsättningar under kvartsfinalen, efterföljande träningar och vid en eventuell semifinal. Vi vill också passa på att tacka Stockholm Live för fint samarbete och det hårda jobb man nu lägger ned för att ordna fram gräs till på tisdag”, skriver klubben.