PÅ FD: Norrköpingsstjärnan i lång intervju om fiaskot

Norrköping är utslagna ur Svenska cupen. Men Kalle Holmberg, som var utlandsaktuell så sent som i januarifönstret och ett namn som mestadels undgått kritik, tar fiaskot med ro.
– Vi är besvikna och ska gå vidare från den här gruppen. Men vi vet vilken kapacitet vi har och det här är inte allsvenskan, menar Holmberg för FotbollDirekt.se.

Jordan Larsson och Simon Thern kom Silly season-rubriker som det var länge sedan för Norrköping.
Där på imponerade östgötarna för några veckor sedan nere i Portugal och Atlantic Cup.
Däremot flera rejäla hack i Svenska cupens gruppspel.
IFK är borta redan efter tre matcher och hade problem med motstånd som Tvååker och Helsingborg. En hastig svängning av en vinterperiod som länge enbart bestod av pluskantade rubriker.

Nu är det inte så längre och cupkvartsfinaler växlas nu mot Trelleborg hemma på fredag.

LÄS: ”NORRKÖPING HAR HELT ENKELT INTE TILLRÄCKLIGT MYCKET KVALITÈ”

Kalle Holmberg deppar efter uttåget mot Örebro

Ett namn av Norrköpings största ansikten är Kalle Holmberg. Som allsvensk skytteligaetta riktas många frågor åt hans håll.
Men 24-åringen distanserar sig från oro och tror inte alls att manager Jens Gustafssons cirklar nu är rubbade inför den allsvenska premiären.
– Vi kan inte – och ska inte – lägga oss ner och dö för det här, säger han till FotbollDirekt.se.
– Som jag sade så ska vi gå vidare. Det är klart att vi skulle ha spelat kvartsfinal. Men samtidigt så har vi ändå totalt sett gjort många bra matcher i vinter – och även spelat många matcher. Hur jag ser på cupmatcherna? Men de två första var helt enkelt inte bra, inte första halvleken i den sista heller men i andra halvlek spelar vi ändå upp oss ordentligt. Det är ju kanske lätt att säga men vi vet vilka kvaliteter vi har. Det gäller bara att få i hop det och det finns gott om tid till det, allsvenska premiären är ju en månad bort.

LÄS: VARNINGSKLOCKOR KRING JENS GUSTAFSSON OCH CO

Kalle Holmberg har för egen del för det mesta sluppit kritik.
Betygen har fortsatt att vara bra för ett namn som så sent som för någon månad sedan kopplades i hop med Arminia Bielefeld – tyskarna som ska ha varit beredd att köpa för omkring en miljon euro.

Och den 24-årige anfallaren har uppenbart mått bra av uppmärksamheten och pratar om ännu mer självkänsla och trygghet. Något han skaffade sig en hel del av redan i fjol när han förra vintern gick från målsuccé till tvärstopp i målproduktionen när allsvenskan började. Norrköpingsstjärnan lyckades emellertid hålla sig lugn och byggde metodiskt upp sitt år och blev ett toppnamn.
– Men det är klart att sådant ger trygghet. Jag gick igenom en hel del där men kände mig hela tiden trygg. Det hade ju mycket att göra med förtroendet och idén Jens Gustafsson hela tiden visat att han med mig, liksom han har med hela laget, fortsätter Kalle Holmberg.

Desto gladare miner i Örebro SK

– Nej, jag tror inte att det här i Svenska cupen kommer att ge oss problem. Alltså allsvenskan har ju inte ens startat och, ja, det är skillnad i känsla på att spela i Svenska cupen och i allsvenskan, även om vi som sagt verkligen tar cupen på allvar.
– Ja, jag känner nog faktiskt att vi helhetsmässigt är bättre i år än i fjol. Vi har ett bättre lag nu. Det är många om topp-4. Jag vill inte prata placeringar men vi ska ju vara bättre än vår sjätteplats i fjol. Vi känner definitivt att vi kan jämföra oss med – och vi vill jämföra oss med lagen i toppen, ordar Holmberg med övertygelse och blir självkritisk:

– Vad som inte fungerade i Svenska cupen?…ja, men det var mest anfallsspelet. Vi måste ha mycket bättre rörelse. Vi blir för stillastående. Totalt sett tycker jag att vårt försvarsspel ser bäst ut. Det är vi anfallare som måste få fram mer och använda den fart vi har och den fart Norrköping överhuvudtaget ska bygga på. När vi sätter det så kommer det att bli bra, säger han och syftar till sig själv och namn som Jakobsen, Smith, Jordan, Thern och Moberg Karlsson.

Hur mycket tänker du på utlandsintresset som finns kring dig och sommarfönstret?
– Inte för mycket. Det är klart att jag tänker på det. Det är smickrande. Det är så det känns. Men samtidigt så handlar allt om att bara jobba på här hemma så kommer det där andra naturligt.

Nästa match på fredag. Viktigt att snabbt få en ny match?
– Ja, det är det och Trelleborg är ett bra motstånd och en bra chans för oss att sätta detaljer. Det är allsvenskt motstånd och vi vill verkligen vara bra i den matchen.

Igår 21:26

Hammarbyfansen andas ut - sköna beskedet

Det har sedan tidigare varit klart att ingen spelare i Hammarby missar det glödheta derbyt mot AIK på grund av avstängning. När Bajen nu lagt ut matchtruppen är det också fastställd att inga heller åkt på någon skada. 49 000 åskådare p

Igår 20:30

PÅ FD: Dömer ut Djurgården - "Det är kört"

Djurgården studsade tillbaka efter nederlaget mot Brommapojkarna genom att besegra Trelleborg med hela 3-0 på bortaplan. FD:s Casper Nordqvist ger nedan sin syn på drabbningen. FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER TRELLEBORG - DJURGÅRDEN 0-3

Igår 20:05

Sätter press på Bajen - styrkebeskedet i kväll

Norrköping gjorde jobbet borta mot Dalkurd. Seger med 2-0 och laget tillfälligt förbi Hammarby i tabellen. Det blev seger i Gävle för IFK Norrköping under lördagskvällen. Gästerna besegrade Dalkurd med 2-0 efter mål av Ian Smith och Kall

Igår 18:20

Blytunga slutet - ÖFK avgjorde i 96:e

Sirius såg ut att gå mot en ny viktig poäng i allsvenskan, men då, i den 96:e minuten, nickade Sam Mensiro in 1-0 för Östersund på Studenternas. Efter 0-9 i målskillnad på två matcher fick Sirius en rejäl skjuts i rätt riktning efter 1

Igår 18:07

Obasi frälste Elfsborg - boråsarna andas ut

Elfsborg tog en blytung seger hemma mot Örebro. Chinedu Obasi sköt matchens enda mål och i och med det skaffade sig boråsarna lite andrum i bottenträsket.  Det har varit en mardrömsliknande säsong för Elfsborg. Inför hemmamötet med Öre

Igår 17:56

Djurgården med kross - Mrabti visade vägen

Djurgården tog en enkel seger borta mot Trelleborg. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter två mål av Kerim Mrbati och ett av Dzenis Kozica.    ”Jag är så arg. Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. Jag är lagets toppmålskytt

Igår 17:18

FD DERBYEXTRA: Bajens jättepepp - "Once in a lifetime"

STOCKHOLM. Nästan 50 000 åskådare på Friends Arena i morgon. Hammarbys rutinerade målvakt Johan Wiland vet vad han ska trycka på gentemot lagkamraterna i snacket inför matchen: – Det är "once in a lifetime" man får göra det här, då ska

Igår 17:02

Djurgårdens dubbelknock: "De blir sårbara"

Den första halvleken mellan Trelleborg och Djurgården såg ut att sluta mållös, men precis före paus svarade Kerim Mrabti för dubbla fullträffar inom loppet av 70 sekunder. - De blir sårbara efter första målet och bollen kan komma lite var

Igår 15:42

Här rankas MFF-stjärnan högst: "Allsvenskans bästa spelare"

Sören Rieks kom till Malmö FF inför säsongen. Efter en jobbig vår har han varit rena poängmaskinen under Uwe Röslers ledning och i podcasten 3-5-2 väljer Jesper Hofmann att ranka dansken högst. - Han är kanske hela allsvenskans bästa spel