PÅ FD: Norrköpingsstjärnan i lång intervju om fiaskot

Norrköping är utslagna ur Svenska cupen. Men Kalle Holmberg, som var utlandsaktuell så sent som i januarifönstret och ett namn som mestadels undgått kritik, tar fiaskot med ro.
– Vi är besvikna och ska gå vidare från den här gruppen. Men vi vet vilken kapacitet vi har och det här är inte allsvenskan, menar Holmberg för FotbollDirekt.se.

Jordan Larsson och Simon Thern kom Silly season-rubriker som det var länge sedan för Norrköping.
Där på imponerade östgötarna för några veckor sedan nere i Portugal och Atlantic Cup.
Däremot flera rejäla hack i Svenska cupens gruppspel.
IFK är borta redan efter tre matcher och hade problem med motstånd som Tvååker och Helsingborg. En hastig svängning av en vinterperiod som länge enbart bestod av pluskantade rubriker.

Nu är det inte så längre och cupkvartsfinaler växlas nu mot Trelleborg hemma på fredag.

LÄS: ”NORRKÖPING HAR HELT ENKELT INTE TILLRÄCKLIGT MYCKET KVALITÈ”

Kalle Holmberg deppar efter uttåget mot Örebro

Ett namn av Norrköpings största ansikten är Kalle Holmberg. Som allsvensk skytteligaetta riktas många frågor åt hans håll.
Men 24-åringen distanserar sig från oro och tror inte alls att manager Jens Gustafssons cirklar nu är rubbade inför den allsvenska premiären.
– Vi kan inte – och ska inte – lägga oss ner och dö för det här, säger han till FotbollDirekt.se.
– Som jag sade så ska vi gå vidare. Det är klart att vi skulle ha spelat kvartsfinal. Men samtidigt så har vi ändå totalt sett gjort många bra matcher i vinter – och även spelat många matcher. Hur jag ser på cupmatcherna? Men de två första var helt enkelt inte bra, inte första halvleken i den sista heller men i andra halvlek spelar vi ändå upp oss ordentligt. Det är ju kanske lätt att säga men vi vet vilka kvaliteter vi har. Det gäller bara att få i hop det och det finns gott om tid till det, allsvenska premiären är ju en månad bort.

LÄS: VARNINGSKLOCKOR KRING JENS GUSTAFSSON OCH CO

Kalle Holmberg har för egen del för det mesta sluppit kritik.
Betygen har fortsatt att vara bra för ett namn som så sent som för någon månad sedan kopplades i hop med Arminia Bielefeld – tyskarna som ska ha varit beredd att köpa för omkring en miljon euro.

Och den 24-årige anfallaren har uppenbart mått bra av uppmärksamheten och pratar om ännu mer självkänsla och trygghet. Något han skaffade sig en hel del av redan i fjol när han förra vintern gick från målsuccé till tvärstopp i målproduktionen när allsvenskan började. Norrköpingsstjärnan lyckades emellertid hålla sig lugn och byggde metodiskt upp sitt år och blev ett toppnamn.
– Men det är klart att sådant ger trygghet. Jag gick igenom en hel del där men kände mig hela tiden trygg. Det hade ju mycket att göra med förtroendet och idén Jens Gustafsson hela tiden visat att han med mig, liksom han har med hela laget, fortsätter Kalle Holmberg.

Desto gladare miner i Örebro SK

– Nej, jag tror inte att det här i Svenska cupen kommer att ge oss problem. Alltså allsvenskan har ju inte ens startat och, ja, det är skillnad i känsla på att spela i Svenska cupen och i allsvenskan, även om vi som sagt verkligen tar cupen på allvar.
– Ja, jag känner nog faktiskt att vi helhetsmässigt är bättre i år än i fjol. Vi har ett bättre lag nu. Det är många om topp-4. Jag vill inte prata placeringar men vi ska ju vara bättre än vår sjätteplats i fjol. Vi känner definitivt att vi kan jämföra oss med – och vi vill jämföra oss med lagen i toppen, ordar Holmberg med övertygelse och blir självkritisk:

– Vad som inte fungerade i Svenska cupen?…ja, men det var mest anfallsspelet. Vi måste ha mycket bättre rörelse. Vi blir för stillastående. Totalt sett tycker jag att vårt försvarsspel ser bäst ut. Det är vi anfallare som måste få fram mer och använda den fart vi har och den fart Norrköping överhuvudtaget ska bygga på. När vi sätter det så kommer det att bli bra, säger han och syftar till sig själv och namn som Jakobsen, Smith, Jordan, Thern och Moberg Karlsson.

Hur mycket tänker du på utlandsintresset som finns kring dig och sommarfönstret?
– Inte för mycket. Det är klart att jag tänker på det. Det är smickrande. Det är så det känns. Men samtidigt så handlar allt om att bara jobba på här hemma så kommer det där andra naturligt.

Nästa match på fredag. Viktigt att snabbt få en ny match?
– Ja, det är det och Trelleborg är ett bra motstånd och en bra chans för oss att sätta detaljer. Det är allsvenskt motstånd och vi vill verkligen vara bra i den matchen.

Igår 16:48

PÅ FD: Succén efter Helsingborg - "Allsvenskan lockar inte"

Andreas Linde lämnade Helsingborg för Molde 2015. Efter att ha suttit mycket bänk gör målvakten nu succé mellan stolparna och för att slå sig in i landslaget vill 24-årignen ta nästa steg i karriären, inte att återvända till Sverige. -

Igår 11:31

PÅ FD: Bara en vecka kvar! - och AIK börjar ge upp

Nabil Bahouis låneavtal med AIK löper ut 30 juni och FD erfar att allsvenska ligatvåan inte tror på en lösning med stjärnan då Grasshoppers ekonomiska krav är för stora. Det var i februari som det blev klart att Nabil Bahoui återvänder

Igår 10:04

PÅ FD: ''Djurgården har inte varit inblandade i detta''

Djurgårdens bortamatch i Ukraina flyttas från Mariupol till Odessa, det stod klart tidigare under veckan. Nu berättar Stockholmsklubbens Tomas af Geijerstam om beslutet. - Vi har inte varit inblandade, det är Mariupol som valt att flytta den oc

Igår 09:02

PÅ FD: Bilderna på nya MFF - ''Han slipper sällan undan''

Malmö FF spelade i onsdags första matchen under nya tränaren Uwe Rösler. Det blev seger mot norska Molde på Stadion med 2-0 efter mål av Alexander Jeremejeff och Isak Ssewankambo. FD:s utsände Casper Nordqvist bjuder här på ett bildspel.

22 juni

Lekte med Island - otäckt knä mot Blåvittfavoriten

Island-Nigeria. Islänningar försökte följa upp den bragdliknande poängen mot Argentina. Många tidigare allsvenska namn från start som Arnason, Finnbogason, Saevarsson och Ragnar Sigurdsson som drabbades hårt i andra halvlek när Nigeria tog

22 juni

PÅ FD: MFF:s superaffär - ''Hoppas kunna röra mig fritt''

MALMÖ. Anders Christiansen var kanske Malmös bästa spelare i onsdagens träningsmatch mot Molde, danskens första framträdande i MFF sedan comebacken. Nu hoppas han, likt i den andra halvleken, fortsatt få en fri roll på mittfältet. - Ja, ho