Foto: Bildbyrån

Daniel Sundgrens karriär har varit hotad – men nu kommer AIK med glädjande besked. Sundgren är från och med i morgon tillbaka i ordinarie träning med Gnaget.

Bakgrunden är nog känd för de flesta med minsta intresse för svensk fotboll: Daniel Sundgrens säsong tog abrupt slut i slutet av oktober, när AIK-försvararen fick föras till akutsjukhus med andningssvårigheter. Det visade sig att Sundgren drabbats av lungemboli, en åkomma som kan vara karriärshotande.

Därefter har AIK utrett Sundgrens möjligheter att ta sig tillbaka till elitfotbollen. Och nu kommer glädjebesked för alla AIK-anhängare: Sundgren är tillbaka i ordinarie träning, med start i morgon onsdag. Det meddelar AIK på sin hemsida:

”Under januari och februari har Daniel genomfört isolerad fysisk träning med och utan boll parallellt med att undersökningar genomförts av den expertis som är kopplad till utredningen. Det senaste i utredning visar att den tidigare lungproppen har löst upp sig och Daniel återigen har en normal lungfunktion”.

Sundgren kan nu återgå till träning med laget skriver AIK.

”I det pågående utredningarbetet får Daniel nu adekvat profylaktisk behandling, en behandlingsform som gör att nästa steg i utredningen i kombination med ett huvudskydd gör det möjligt för Daniel att ingå i ordinarie träningsverksamhet med laget. Den integreringen kommer att påbörjas under denna vecka och följs upp av utsedd expertis”.