Foto: Bildbyrån

Omar Eddahri har varit en av vinterns mest omskrivna spelare, sedan det stod klart att han skulle lämna AFC Eskilstuna. Han uppgavs bland annat nära Djurgården. Nu står det klart att Eddahri skrivit på för en annan allsvensk klubb – IK Sirius.
– Vi har jagat Omar ganska länge, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida

Omar Eddahri var central när AFC United gick upp i allsvenskan 2016 – åtta mål och fyra assists från Eddahri den säsongen, och redan då kopplades han ihop med större allsvenska klubbar.

Han stannade i AFC, som flyttade verksamheten till Eskilstuna och Eddahri gjorde åtta mål och en assist under debutsäsongen i allsvenskan. Det räckte dock inte för att hålla kvar AFC, som ramlade ur allsvenskan. Redan innan säsongens slut gjorde han klart att han skulle lämna AFC då hans kontrakt gick ut.

Flera klubbar i Stockholmsområdet har uppgetts vara ute efter Eddahri: AIK, Djurgården och Hammarby har nämnts. I september uppgavs han nära Djurgården. Eddahri ville enligt uppgifterna återförenas med sin tidigare tränare i AFC, Özcan Melkemichel. Han har därefter uppgetts vara överens med Melbourne FC i Australien.

Nu står det dock klart att Eddahri stannar i allsvenskan. IK Sirius meddelar på sin hemsida att man skrivit kontrakt med 27-åringen. Ett avtal över säsongen 2018.

– Omar sökte en ny utmaning utomlands, men när han inte riktigt hittade något som passade och bestämde sig för att stanna i Sverige är vi väldigt tacksamma för att han valde Sirius. Vi har haft väldigt bra diskussioner med Omar och hans rådgivare och är glada över att vi lyckades lösa det här, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf till hemsidan.

– Vi har jagat Omar ganska länge. Jag tränade honom 2009 (i Väsby United) och han var en bra spelare redan då, men sedan dess har han utvecklats en hel del och mognat väldigt mycket som spelare, från att vara duktig individuellt till att också ta ett större ansvar för laget, fortsätter Lagerlöf.

– Det känns bra, det har varit på tapeten i några veckor så det känns kul att vara här, säger Omar Eddahri till Sirius hemsida.

– Jag lockades framför allt av det sportsliga, med de här tränarna kan jag ta ytterligare steg i min utveckling. Sirius har ett bra lag med många fina spelare, och hade ett bra år förra året, så jag hoppas vi kan göra det ännu bättre i år.