Sist nye AIK-stjärnan Tarik Elyounoussi spelade på konstgräs var 2013. Efter ett par matcher på svensk mark är han kritisk till konstgräsunderlaget.
– När vi kom ut på planen tänkte vi ”ska vi verkligen spela på den här planen?, säger han till Expressen

Två mål på två matcher och två assist på det.

Tarik Elyounoussi, 30, har fått en skön start på sitt nya äventyr i AIK och gjorde matchens första mål i 3-1-segern mot Halmstad i svenska cupen i går. Tre poäng som innebär att AIK vinner sin grupp och ställs mot Örebro i kvartsfinal.

Norrmannen, som sedan han lämnade norsk fotboll 2013 representerat Hoffenheim, Olympiakos och Qarabag, medger dock att det inte varit en smärtfri omställning till svensk försäsong.

– Det har varit väldigt svårt för mig. Sist jag spelade på konstgräs var 2013, så det är inte optimalt. Vi har bytt konstgräsplaner också, allt från Skytteholms IP till Oddevold. Det tar lite på oss, men vi är professionella fotbollsspelare och får lära oss att tänka bort den biten. Vi måste tackla det. Vi som är rutinerade får se ifrån det, säger han till Expressen och fortsätter:

– Som sist mot Oddevold. När vi kom ut på planen tänkte vi ”ska vi verkligen spela på den här planen?”, men det var en viktig match då måste vi ha fokus på uppgiften. Jag vet om att det är mycket konstgräs i allsvenskan, haha, men det går bra så länge planen är i gott skick. Däremot är den på Tele 2 inte så bra, den var nästan som den i Oddevold. Jag ser fram emot att spela på Friends arena och träna på Karlberg.