Foto: Bildbyrån

Isac Lidberg blev i januari klar för IK Start i norska Tippeligan. Knappt två månader senare lånas den tidigare Hammarby-talangen ut. Lidberg går på lån till FK Jerv i Norges andraliga.

Isac Lidberg lämnade i fjol Hammarby för Åtvidaberg i superettan. Åtvid åkte ur, och efter säsongen stod det klart att den 19-åriga anfallaren skulle lämna klubben.

I januari blev han klar för Start. Lidberg skrev ett kontrakt till och med säsongen 2020. I den norska klubben fick han förre Djurgårdentränaren Mark Dempsey som tränare och svenska medspelare i Elliot Käck och Kevin Kabran.

Tippeligasäsongen i Norge drar i gång till helgen, men Lidberg finns då inte med för Start. Nu meddelar klubben att han lånas ut till FK Jerv i andraligan. Lånet gäller fram till sommaren.

– Isac har imponerat både på och utanför planen sedan han kom till Start i januari, men som en del av hans vidare utveckling är det viktigt att han får speltid. Och Jerv representerar således en flott möjlighet, säger Starts sportchef Tor-Kristian Karlsen till klubbens hemsida.

 

– Det blir fint för mig att komma till Jerv, där jag förhoppningsvis får spela mycket och kan göra en del mål. Jag vill bidra så mycket jag kan fram till sommaren, säger Lidberg till hemsidan.