Den förre AFC-spelaren Omar Eddahri – som i höstas påstods vara nära Djurgården – siktade på utlandet men fann inget passande alternativ. I dag skrev han på för Sirius, som vann dragkampen i kamp med Uppsalarivalen Dalkurd. 

27-åringen lämnade AFC Eskilstuna efter den gångna säsongen och siktet stod inställt på en utlandskarriär. Men i dag blev det i stället känt att den offensiva spelaren (åtta mål och en assist 2017) skriver på för Sirius.

– Omar sökte en ny utmaning utomlands, men när han inte riktigt hittade något som passade och bestämde sig för att stanna i Sverige är vi väldigt tacksamma för att han valde Sirius. Vi har haft väldigt bra diskussioner med Omar och hans rådgivare och är glada över att vi lyckades lösa det här, säger tränaren Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

I september uppgavs Eddahri nära Djurgården och i början på februari uppgavs han bara vara detaljer från Melbourne FC i Australien.

Nu kan FD avslöja att Sirius lokalrival Dalkurd försökte knyta Eddahri till sig, men uppenbarligen föll valet på Sirius och ett ettårsavtal där i stället.

– Det känns bra, det har varit på tapeten i några veckor så det känns kul att vara här, säger Omar Eddahri till klubbens hemsida.

– Jag lockades framför allt av det sportsliga, med de här tränarna kan jag ta ytterligare steg i min utveckling. Sirius har ett bra lag med många fina spelare, och hade ett bra år förra året, så jag hoppas vi kan göra det ännu bättre i år.